101231

Sista dagen på detta år, känns kul med en liten återblick. Jag gillar sånt, gör det lite för ofta. Detta året har jag levt för mig själv, levt som Freire förespråkar. Helt omedvetet fram tills han uppenbarade sig i kurslitteraturen. Jag är aningen bitter när jag tänker tillbaka, men jag vet bättre än så. Jag har tagit lärdom och växt. Det nya året inleddes av en fantastisk kyss till fyverkerierna, efterfest och dagen efter mat. Jag arbetade med fina människor, hade kontroll på tillvaron. Funderade febrilt på vad som skulle hända i höst då jag inte längde hade möjlighet att jobba kvar. Jag besökte en vacker ö i början på våren, prominerade och skapade nya kontakter. Jag var på en avgörande heldag. Jag grät till en fantastisk nyhet som jag längtar skarpt till att äntligen få se, hålla och snosa på. Jag hade den finaste födelsedagen, men fantastiska människor. Jag har sytt kläningar till väldigt fina tjejer. Upplevde vad en möhippa var och även hur det är att vara gäst på ett bröllop. I finaste klänningen, som jag ska passa på att ha på mig ikväll. Ett svenskt paradis med medelhavsvärme, bad, fantastiskt sällskap. Intressant hemfärd. Såg fantasktiska P!NK!! Strandfest, kubbturnering. Jag hoppade fallskärm! Lätt 2010års största minne! Jag slutade mitt jobb. Jag började högskolan, en otrolig resa so far! En fantastisk 90års fest med underbara människor. En ettårsdag! Massa kalas och en bra jul! Kortfattat, men jag är absolut nöjd!
101228

Jag har avklarat massa familje-mys under juldagarna, det avr behövligt och efterlängtat. Det är med er jag kan va som jag är, härligt. Jag tänkte inte något på hemtentan som så taksamt trillade in dagen innan dopparedagen. Men nu är jag issolerad från omgivningen. Del ett av fyra är avklarad, snuddat vid del två tills det tog stopp. Klickade snabbt ner del fyra (EKONOMI!) Nu sliter jag med del fyra, kommit nästan halvägs i boken jag ska snvända mig av, många sidor kvar. Men jag tror att det blir bra! Efterlängtat kaffe besök förväntas trilla in när som. Tvättmaskinerna går för fullt där nere och ikväll blir det box´n kick!

Bättre uppdatering kommer när jag är klar med hemtentamen! tills dess förblir jag nog issolerad!


101222

Nu är jag föreläsnings fri ända till 10 januari (??) Jaja får kolla upp det längre fram! Nu ska jag knåpa ihop en hemtenta, isolera mig ett par dagar för att senare njuta av välbehövd ledighet! Jag har redan intagit soffläge efter en mysig fika med två vackra väninnor. Maten stod på bordet när jag kom hem! Hur lycklig blir man inte då?! SKa iväg till affären med mormor och morfar om en stund (vad ger jag mig in i ?!) Jaja helledig från alla måsten imorgon, pyssla hemma inför våran dagen-innan-jul-fest! Nästan 20pers ska in i lägenheten och knyta ihop ett julbord! Skojj!


101221

Energi önskas, ekonomisk kunskap önskas. Tomten läser du detta?! Hehe får väl se, dagens ekonomiföreläsning gav mig dåligt självförtroende. Fy fasen för siffror. Den som säger att de är logiskt är korkad. En hel klass av blivande hälsovetare såg ut som frågetecken. Stackars lärare, ingen fattade uppgiften och alla hade olika svar. Kan berott på att vi tolkade frågan på olika sätt. Jag vill kunna, jag vill det så mycket. Men varför ser jag inte logiken i det? Jag tror mig fatta, men så är det tok fel ändå. Huhuu, jag väntar på min matte guru, när kommer du? En som öppnar upp det liksom, får mig att förstå och kanske till och med uppskatta det!

Det blir nog box ikväll, tjohoo! Min box kompis är och åker skidor, men jag fick ett uppmuntrande sms från en annan tid. En tid som hade sina fördelar, läs väldigt få. Imorgon får jag fin besök, vad ska man hitta på att bjuda på tro?! Clementiner! Redan trött på allt sött och fett. Hur ska det gå på torsdag och fredag? (och alla andra dagar det närmaste efter!) Jag är lite nervös inför imorgon, det är en hemlis, bra det för så kan jag "banga"!

Gårdagen var slapp, väldigt slapp. Jag tvättade och klistrade in foton i ett album, det blev riktigt bra! Fick mig lite kvällsmat av P, en snabb pratstund med lilla syster och pappsen med! Tänk om man hade lite mer tid på dygnet!


101220

Jag är slappare än slappast. Jag skulle behöva läsa, väldigt mycket till och med. Sen skulle jag behöva fixa lite hemma, men jag orkar inte. Varför ska jag arbeta bäst under press? Det vore ju så mycket bättre om man kunde vara lite mer förberedd. Men men får försöka ta tag i det nu. Jag tänker lite extra på en familj, jag har tänkt på er i nästan två veckor. Livet är orättvist. Tre barn ska inte förlora sin pappa mindre än en vecka före jul. En pappa ska inte fara till himlen när han inte är mer än 40 år. Flickorna kommer minnas sin pappa, men lill-killen då. Orättvist. Svårt att se hur något gott kan komma ur detta. Minsta tjejen kämpade med HRL för att han skulle överleva, tyvärr räckte det inte. Ett par varma tankar skickar jag till er. Att det ska krävas så fruktansvärda händelser för att man ska tänka på alla som man bryr sig om. Jag ska försöka bli bättre på att vis det. Konstigt nog brukar det bara vara en kort period.


101219

Fjärde advent, vad passar mer än att pynta granen? Jag är super nöjd, det var aningen taggigt får man erkänna. Och varför växer in barren innåt? Mycket lättare att få dit alla kulorna, men de komer ju av lätt sen! Vi sov lite förlänge idag, men det var skönt. Nu får jag ta mig i kragen och gå till gymmet! Ingen box kompis idag..I kväll blir det film och glögg med finaste! Perfekt avslut på veckan och passar väldigt bra in på fjärde advent! Jag hoppar skolan imorgon, känner att jag är värd det. Men på tisdag är det dags igen!
Denna fina fick jag av mammi! väldigt tjejig men den får allt bo i granen den med!


101218

I dag är dagen då jag knallat runt i skogen och letat gran. Första gången i mitt minne, mamma hävdade att vi varit ute när jag var liten. Men jag vet bestämt att vi alltid haft plastgran! (hehe vem vet bäst tro?!) Hur som hellst det var jätte mysigt! Skogsgubben som jag inte träffat på länge var ett kärt återseende! Jag ska få laga mat i ett stort...vad det nu heter. Ni vet Morberg brukar laga mat i ett gigantiskt fat över öppen eld. Det är det jag ska få göra i vår! Fantastiskt! Jag längtar så, ooo det är så spännande. Laga mat i skogen, jag njuter av tanken!

Jag har pysslat lite också!

Är väldigt nöjd! Nu blir det av att fira lite jul med fadderbarnet mfl!

101217

Tjoho igen! Det är så mycket just nu! Skolan är på engelska, lite trött i huvudet, men det är så kul! Statistiken är lite tråkig men det får man ta! Snart är det jul och det ska bli mys! En hem tenta att skriva dock men det är väl åter igen något man får ta! Idag blev vi spontant lediga, underbara lärare som inte tyckte att vi skulle lyssna på henne hela veckan! All Love to you! Så dagen börjades väldigt sent, underbart! en tur på staden med mor och tapas lunch! Bästa stället helt klart! Lite skola, tänker på engelska och vet inte hur jag pratar nu!

Off to nästan kalas nu! ska bli så mysigt!


101212

Jul på liseberg en lördag med resten av befolkningen, riktigt mycket folk. Men vi hade det jätte mysigt ändå, fick i oss lite god mat och fika. Spelade lite spel, sambon fick med sig två kilo choklad! Tur att den håller till 19 oktober!

Tredje advent, riktigt härlig dag. Jag har legat i, plockat och fixat. Tomtat och kokat julgodis, mormors-daim, knäck och wienernougat. Allt blev kanon bra! Härligt det!
101209

Härligare torsdag får man leta efter, solen skiner och snän är gudomligt vacker! Jag klarade dagens utmaning utan problem! Försöker hålla huvudet högt och en tro på att det blir ett positivt resultat! Det var härligt att knalla hemmåt, inte alls kallt och strålande solsken. En välbehövlig förmiddags lur och sen iväg på ett styrke-step pass. Step är inget för mig. Kass kordination, men jag var helt genom svett! Gött, styrke delen är min grej, gärna uthållighet också! Imorgon ska jag plocka fram dolda talanger, charm och korekt retorik. Ta vara på gubben Thurén och hålla tummarna. Så här vill vi ju inte ha det.Tänk att det här otäcka.....kan leda till något så vackert som det härUnderbart! Jag hade glömt av att visa upp våra fina glöggmuggar som invigdes på första advent! Finaste köpte dem till oss (eller mig antar jag eftersom jag promt ville ha speciella glöggmuggar :P ) på Järnia, riktigt bra pris och den håll värmen jätte bra!
Nu blir det en dusch, sen fram till staden för en fika med en mycket vacker bästa vän! Dagen kommer att avslutas med ett glas vin och spa-tunna! LÄNGTAR!!


101208

Nu har jag ett arbete avklarat, klapp på axeln till mig. et ska granskas kritiskt av mig imorgon och en sista gång på fredag innan inlämning. Men det känns riktigt skönt, vad ska man hitta på imorgon tro? Kanske tomta lite, som jag skulle gjort i helgen. Fixa lite mer julgodis tro? Ne det är nog bäst att vänta till man kan bjuda bort det. Ta hand om all tvätt, rooooligt eller inte. Jag ska iaf lägga mig med en lättare ångest, vakna av att finaste väcker mig förtidigt, ångesten kommer att öka. Blodtrycket kommer enlig förväntan vara för högt, jag påverkas lättare än andra människor sägs det. Traska hemmåt, somna stolt i soffan. Prova på ett nytt pass med M. Lite fix och trix. Fika men en höggravid förebild och bästa vän. Och sist men absolut inte min så ska bikinin på, ett par sekunders ill frysande, sen är det bara att njuta av en utomhus-spa-tunna. Varmt och skönt. Trevligt sällskap, vin och härliga massagestrålar i ryggen. Helt plötsligt kanske jag inte hade så mycket tid över som jag trott. Jaja jag får väl skjuta på det tills fredag då jag inte har något planerat mer än att jag dissar allt som inte har med Idol final att göra!

Jag har sen i går kväll haft taggarna utåt, det ska inte droppa in smält snö. Jag vill inte det och mina höganäs skålar har ett mycket bättre användnings område än att fånga upp vattnet. Söta morfar gav mig lite tips för mitt kommande samtal. det jobbigaste är att jag inte vill att deras fastighet ska bli skadad, blir lite trött när de inte verkar bry sig om det. Men men vi får se hur det går.


101207

Idag små ler jag i alla svängningar. Nytt smeknamn här hemma, uppskattas inte men är man söt och har glimten i ögat kan man leva med det.Efter ett fantastiskt samtal med en lärare om en uppsatts känner jag mig mycket längre. Minst en meter! En liten elak del av mig ville inget annat än att knäppa en och annan gamal lärare på näsan. Men jag vet bättre, ingen idé att lägga energi på det. Jag har tro på mig själv trots år av special prov och liknande. Det finns allt några underbara eldsjälar som funnits där och stöttat mig. Så skall lärare vara, tack vare min kära mor som lärde mig att lyssna på de som sa bra saker och inte tvärt om. Hon om någon borde veta. Där är hon, hon som sårbar sjuåring fick höra att hon aldrig skulle kunna bli något, hon som nu sitter på en lång högskoleutbildning. Vart skulle jag vara utan min underbara mor? Vem skulle jag blivit om hon inte varit en sådan bra, självständig och öppen kvinna. Alla är lika värda, alla ska få en chans, tro på sig själv och att ständigt få känna sig älskad! Det är helt klart henne jag har att tacka för att jag är som jag är. Jag är nöjd och står ut med mina brister, för jag vet att det är mänskligt.


101206

Det har varit soffläge hela dagen, fått väldigt mycket skrivit på min fältstudie rapport. Sitt sår och imorgon kommer jag ha träningsvärk efter att muskel och uthållighets pass. I en tyst lägenhet med finaste sovande i rummet brevid har jag skapat fram många sidor. Ett svagt droppande bakom mig, det läcker in när snön smälter. Fantastisk bygge. Men det var inget som störde värden så jag har fått en ny inredning, höganäs skålar i fönstret. Undra om man ska försöka hitte två krukor eller liknande för att snygga till det? Jaja i-landsproblem, det ser inte snyggt ut när det läcker liiite. Dagens största problem, få till en bra text där jag hänvisar till teorier som jag förträngt.

Det är fantastiskt att de hur stark man kan bli av att ta det stora steget. En livsglädje mitt i kaoset som inte liknar något annat. Värme och ödmjukhet i ögonen. Ett ärligt leende och hopp för framtiden. Det är vackert. Jag ler för mig själv och får en klapp på axeln. Tack för att det finns stora och små eldsjälar. De är i sig själva tusentals värmande ljus i vinterkylan. Det är de som får snön att glittra.


101205

Jag har funderat lite, inte så ovanlig men ändå! Här om dagen med mina finaste kom ett samtal upp. Jag funderade lite, för si sådär fem årsen viste jag precis hur framtiden såg ut. Nu är jag äldre och vill inget annat än att låta framtiden stå oskriven. Det är vackert att inte ha en framtids vision, skönt att leva för dagen. "Fånga dagen" det är ett vackert gammalt ordspråk. Jag står nu fri, fri i mig själv och fri i livet. Inga måsten och ständiga planer för att livet ska bli som jag vill. Varför sätta upp meningslösa krav för en framtvingad framtid. Jag vill leva nu och njuta av varje steg och tar, stegen går frammåt. Jag vill ha roligt, värna om det som betyder något. Dessa måsten om att planera gör att man glömmer av vad man ha nu. Så en klapp på axeln till mig. Dessutom ska jag införskaffa mig en bok om hur man avvänjer sig från socker. Det finns sjukt mycket socker i maten. Dags att känna sig pigg utan ständiga måsten av att stoppa i sig massa skit hela tiden.


101203

Nu var det bra längesen, men det gör inget. Jag trivs med livet som rullar på i bra fart. Det är fältstudievecka, jag kriver för fullt och passar på att jobba! Vi har fixat lite här hemma, lite tavlor och sånt! Det blev jätte bra! Det kommer förmodligen upp julsaker i helgen, jag är så sugen! dessutom så längtar jag så fruktansvärt till våren när det nya året börjar så det kommer åka ner snabbare än kvickt! Passa på när man vill och trivs med det! Jag mår bra nu, det är skönt att få jobba hemmifrån. Julklapparna är nästan klara och jag försöker flirta till mig en tur till överby på söndag! Imorgon är det dags att fixa till frisyren hoc systeryster! Ska bli skönt, det är behövligt!

Jag har suckat över dryga åsikter, små lett över auktoritet, myst med de finaste och njutit av ett fint hem!


RSS 2.0