110430

Det är så härligt att sova tills man vaknar, hela dagen är liksom gjord för att bli bra! Det står lite fix på tapetern idag, men först ska jag njuta av en kopp kaffe i solen med en söt familj! Det känns så bra att ha läget under kontroll, det var väldigt stressig för två veckorsen. Förra veckan återhämtade jag mig och sen vet jag inte riktigt om det var min tidsoptemism som stressade upp mig. Men se! det funkade ju! Det är väldigt många som gått in för våran fest som är ikväll, jag tycker att det är jätte kul! Roligast av allt ska bli att få se hur alla ser ut! jag ska hitta några lämpliga priser till "bästa klädsel kvinna/man" tvåa och trea tänkte jag! Det blir lite kul tror jag!

110429

Jag är såååå pepp inför morgon dagen! Nu har jag äntligen hunnit med att provlägga håret och en make-up, jag känner mig rätt nöjd faktiskt! klänningen skall bara läggas upp och sambons skjorta är insydd! Ljudet är på plats i lokalen så nu är det bara dukning och lite fix kvar!
Det går åt en himla massa hårnålar, ska bli spännande att se hur det ser ut när jag plockar ur dem!
maken är på, jag var ju bara tvungen att prova med hårbandet! Nu är det bara lösögonfransarna som saknas, men det får jag ta när det är skarpt läge!

Jag håller på med en HPB-kurs (hälsoprofilsbedömning), den ligger utöver min vanliga utbildning men jag känner verkligen att jag kommer ha nytta utav den! Nu ska vi ut och testa på frivilliga försökskaniner! Jag har fått turen att få öva på gymmet där jag tränar, så det blir väl mor, hennes kompis och tre kompisar till mig som jag övar på (de har kort där, så det blir lite win-win för gymmet). HPB går ut på ett samtal, konditionstest på cykel, skelettmätning, fettfri vikt, vilket spann man bör ligga mellan vikt mässigt och lite tips och råd bl a.

110426

Jag tar lite ledigt när solen skiner, ingen vill väl sitta inne när det är fint väder! men ett par blogg inlägg borde man hinna med! väderguden hoppade över våren och gick direkt på sommaren, det är så det känts det senaste dagarna iaf! och jag är inte den som sörjer! riktigt härligt, massa fräknar, till och med ett par streck på vaderna! Påsken har spenderats ute på en härlig ö utanför orust med riktigt trevligt sällskap! God mat, massa gott att dricka, härrligt väder, minigolf, moraträsk uppträdande av mig m och l på den lokala pubben och en långpromenad har avklarats!
Igår var min fina sambo ute och övningskörde på sin mc, jag och m med hundar åkte bil i täten till kullen där vi tog en glass, badade hundarna. Sen for vi till matafären för att inhandla lite grillkött! En promenad innan vi började med maten som blev klar lagom till att grabbarna kom hem.

110421

Idag har jag varit med min sambo och köpt en mc jacka till han, jag har pluggat, promenad+fika med en bästa vän, handlat, bakat snickerskakor, packat och sytt! Jag är nästan klar med min klänning tills nästa helg! när den är klar kommer ni få se en bild! men så länge får ni nöja er med lite bakbilder (från min mobil...) I helgen ska jag ut till en ö och fira påsk med goa vänner, njuta i solen och bara ha det gött!
mmmmmmmm!

110419

Igår hade jag en måndagseftermiddag i högsta klass! Var med mammsen och köpte lite påskblommor till hennes utekrukor, så fint det blev! Vi grillade ryggbiff, super gott och lagom blodigt! Till det blev det tomat/rödlöks sallad, tzatsiki, grillad sparris och potatis snurror. Det satt som pricken över i´t! Mormor och morfar kom förbi på kvällen på lite kaffe, jag började få lite huvudvärk och när jag kom hem blev den olidlig. Jag övervägde starkt att be min sambo att döda mig, för fy fasen vad ont jag hade! Det måste varit en migrän utan dess like, men nu mår jag bättre och ska till jobbet!
"min" magra älskling fick smaka lite när vi var klara, han var riktigt mager och svag. Lite jobbigt, men han blir nog piggare snart. Han var med oss i ca femton minuter innan han gick in och vilade, så fortsatte det hela dagen.
Min älsklings syster, långhårig och butter med ack så charmig!
Turor som hade mått bra av att få vara utan mat i 2,5 veckor! hihi lilla tjock!

Jag har haft en härlig dag på jobbet, det är riktigt mycket att göra! i like! Imorgon bär det av dig igen! Jag var tvungen att laga matlådemat förut, pasta med bacon sås. Efter lite soffande tog jag mig efter mycket om och men till gymmet. Ett hattigt pass som avslutades med en promenad ute i det härliga vädret så känner jag mig riktigt nöjd med dagen och kommer att sova gott!

110418

Jag har haft en toppen helg! Lördagen började med en härlig fika på staden för att sedan fortsätta ut på landet för att fira två bröder. Hela syskonskaran, mor, far och alla respektive till mig härliga sambo var samlade. Vi grillade vid en skogs dunge mellan åkrarna. Grillat smakar nog bäst så! Vi prominerade ner till "älva" (som förmodligen är en å), det vältes ner rötna träd i vattnet (killar roar sig lätt!). Sen var det kaffe och smaskigt hemmabakat fika innan vi packade ihop oss. Föräldrarna åkte hen och vi andra gick på en promenad i solen längs slätterna! Vilket vader det var i lördags! Sen bjöds det på chiliconcarne som smakade ljuvigt och efter det blev det choklad pannacotta, inte helt fel det heller! Lite sällskaps spel innan supernintendo 64 plockades fram, åååh vad roligt det är! Jag var dock inte i bästa form, lite ringrostig i fingrarna! Vi sov som stockar den natten och till frukost bjöds det på väldigt ekologiska och kravmärkta ägg (de vandrade omkring på baksidan). Min tanke om att plugga på söndagen viftade jag bort och spenderade den hos far.
denna härliga måndag började redan kl 7 med tvätt, inte så härligt det kanske. Men efter lite frukost och tillvaknande tog jag mig ut med massa böcker i solen. halv tio satt jag på baksidan i knäleggins och linne på min favorit picknick filt (min enda! :P ). Jag hade sällskap av massa myror, en äcklig daggmask och duvorna som tjötar i mitt badrum. En arbetare med grävmaskin åkte omgring brevid mig, jag tror att vi får lite större parkering nu! Det är ju inte fel! Ett grovt projektplanspaper har skapats och den sista timmen låg jag bara och njöt i solen innen det var dags att byta i maskinerna igen. Magen kurrade så jag fick stanna inne och äta lite, nu är det snart dags att hämta det sista och åka iväg med mor.
Hur ska man någonsin vilja plugga inomhus mer? (jo jag kommer inte vara sugen när det är regn och snö, men jag tror absolut att man får det bästa resultatet så här!)

110414

Nu är denna otroligt ogivane dag avslutas med soff häng, boxpass och film mys med finaste sambon! Det har lätt varit den absolut minst givande dagen i skolan. Jag skulle vilja säga att det är ett rent skämt att vi faktiskt läser på högskola. Jaja nu är dagen gjord och det var lätt att klara av detta examinerande tillfälle, nu ska jag njuta av att vara hemma och skriva i lugn och ro. En projekt plan skall utformas och senare examineras både muntligt och skriftligt.
Jag skulle precis beställa ett par easy-tone skor med 40% rea, typiskt att de var restade! Jag var ful nog och prvade i en butik så jag skulle få rätt storlek men jag får väl avvakta tills jag vinner på lotto! :P ne soff häng var det ju nu!

Jag har nog stressat liiiite för mycket det senaste, det tog ut sig fysiskt idag när jag var på box passet. Pinsamt! Jag svimmade, jag hade ätit bra innan, drickt massa vatten under dagen, upplaggt för bra träning som sagt. Positiv och peppad innan, men så kan det gå! Nu ska jag vara hemma i lite drygt en vecka, ta sovmorgnar och plugga i min takt! En mini semester till kusten kommer passande!

110413

Då har man jobbat idag! Så kul att träffa jobbarkompisarna! Det bästa med att komma in ibland är ju att man "räddar upp en kris situation", då är man uppskattad för det lilla man hinner göra! nägot so dessutom hade varit kul var att de just nu har uppföljning på deras hälsoscreening, där hade man ju lätt kunnat få vara med och hjälpa till eller utföra! denna vecka erbjuds de fotbehandling/massage, lyx! Jag har ju en illusion om att jag ska hinna läsa klart idag, får se hur det går med det. Min fina sambo tänkte sluta tidigare idag och då är det lite svårare att läsa, speciellt när han vill han med mig ut på en löpunda. (jag joggar, han illkutar!)
en liten tråkigt uppdatering från mig idag! nu blir det till att läsa tills ögonen går i kors!

Den bästa killen som finns i mitt liv har varit borta i över tre veckor. för en stundsen knackade mammas granne på och sa att han hade en ilsken en i sitt föråd. det var min älskade fina kisse, mamma grät i telefonen när hon ringde och jag var inte långt ifrån. Innerst inne visste jag att han levde men man vågar ju inte tro på sig själv. hungrig och pratig var han, men en burk tonfisk och massa kel från mamma och hennes man så ska han nog må som den prins han är! jag kommer att somna med ett leende på läpparna och känna mig glad och nöjd (klar med skolan).
<3

110412

Vilken dag det var igår! trots att jag var i skolan fick jag mycket tid ute i det underbara vårvädret! Jag hoppade av ett par stationer förtidigt och blev upphämtat för att få sitta i en solstol på landet med en härlig kopp kaffe! Väl hemma bar det iväg på ett pass, träningsvärk! Sedan öppnade jag en av två böcker som jag ska ha läst till på torsdag. Kvällen bjöd även på varma mackor och vitlöksdipp med morot och gurka! Dagen började redan vid åtta för min del, ögonen gick i kors jag jag fortsatte läsa. Så här på eftermiddagen är jag nöjd med min dag. Jag har drygt 20 sidor kvar att läsa, kladdat ihop nästan tre sidor på datorn och ätit potatismos med hemgjorda fiskpinnar! Kaffe givetvis! mitt mål med dagen är att vara klar med socialpsykologiboken och alla anteckningar, innan jag blir upplockad för lite firande av vårat söta faderbarn! Innan dagen är slut ska jag hellst sprungit en runda och avklatat några sidor i grupppsykologiboken, inget tv slappande idag inte. Imorgon är det jobb som gäller, tänkte börja tidigt så jag hinner läsa klart innan jag däckar. det är bara att hålla tummarna för att jag hinner klart till seminariumet på torsdag! men det går bra tror jag!

jag får nog måla ett kors i taket! jag är tidsoptemist, men hör ch häpna! socialpsykologiboken är klar och anteckningarna från föreläsningen om gruppspykologi är renskrivna på datorn samt två kapitel. Lite kaffe på det så hinner jag lite till innan jag ska iväg! (den stora frågan är bara om jag lärt mig något i denna stress?) det som varit mest fängslande idag var en liten ruta i grupppsykologiboken:
Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma.
Ett barn som får stryk lär sig att slåss.
Ett barn som hånas lär sig blyghet.
Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete.
Men ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende.
Ett barn som möts med tolerans lär sig tålamod.
Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta.
Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa.
Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet.
Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro.
Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig
att känna kärlek i världen.
Ett barn som kritiseras lär sig att fördöma.
Ett barn som får stryk lär sig att slåss.
Ett barn som hånas lär sig blyghet.
Ett barn som utsätts för ironi får dåligt samvete.
Men ett barn som får uppmuntran lär sig förtroende.
Ett barn som möts med tolerans lär sig tålamod.
Ett barn som får beröm lär sig att uppskatta.
Ett barn som får uppleva rent spel lär sig rättvisa.
Ett barn som får känna vänskap lär sig vänlighet.
Ett barn som får uppleva trygghet lär sig tilltro.
Ett barn som blir omtyckt och kramat lär sig
att känna kärlek i världen.

110410

Nu är det redan söndag, jag ska snart iväg på en föreläsning. Lagom seg idag men det var jätte trevligt igår. Ne jag är inte bakis utan bara trött, väldigt mycket mat och pratande. Jag har drömt massa i natt, vaknade upp lagom stressad och irriterad över korkade butiksbiträden. Haha! Jag ska försöka läsa lite psykologi ikväll, känns lite fel när vi har x-seminarium i något annat imorgon.

Jag är precis hemkommen från en fantastisk föreläsning! Träning, näring, droger och allt möjligt! Jag är riktigt inspirerad med en lätt huvudvärk, men den ska ordnas nu med mat som jag gillar och lite vatten! Det är härligt att en människa som vunnit så mycket tävlingar har en så härlig syn på livet. Det var som om mitt egna innersta talade genom han. Låter konstigt va? Men det är väl klart att man inte ska tvinga i sig mat bara för att just den maten är bra även om man inte gillar den? Vikten av att vila och att lyssna på sin kropp. lyssna på sin kropp kände jag att det måste verkligen vara det bästa. Klart att man ska äta när man är hungrig, klart att man ska träna lugnare när man är trött och klart att man ska vila när man vill vila! Naturlig mat är bra mat! Han talade om potatis, ris, bulgur, grönsaker, fisk, fågel..ja ni fattar inte hitte på som människan skapat sa han. Nu får det bli lite slappande, plockande och kanske något roligt?

110409

dag står studierna på schemat! Jag har varit uppe ett bra tag och inser att det var tur det! För fy vilket besvärligt språk han använder sig av. Inte jätte mycket svåra ord utan mer hur han lägger upp meningarna, men jag har ett par timmar på mig innan jag ska iväg och bli bjuden på tre rätters! Igår var det grill premiär hemma hos pappa! Jag hade jätte kul, lite tråkigt att A var tvungen att gå hem tidigt (börja jobba 0450 är inte så kul på en lördag) Men jag satt kvar ett bra tag. Vi åt oss lite för mätta, blandade det med ett par glas rött vin och rundade av med lite kaffe! Mina systrar var där med sina respektive, premiär för den ene i detta sammanhang. Kul att hon träffat någon som man känner, då kan man hoppa över "vad gör du fasen" och bara prata på. Pappsen och lillasyster känner han med så vi hade riktigt trevligt! Men det var väldigt skönt att lägga sig i går! Nu blir det kaffe och att fortsätta läsa! ha det bra!
när denna är klar har jag bara dessa kvar! (men det måste inte göras i helgen, även om det är bra eftersom jag förmodligen får jobba nästa vecka!!!)
Helt ärligt så vill jag börja med dessa på en gång! Så sjukt intressant!

Jag måste ge mig själv en stor klapp på axeln! Jag är klar med makt boken! hejja mig! det gick sjukt mycket bättre än jag förväntat mig! Psykologi böckerna får vänta tills imorgon, nu ska jag iväg och bli bortskämd med tre rätters! Jag har en känsla av att det blir italien inspirerat då värdinnan precis har avklarat en sådan kurs! Jag vill med gå matkurs! Tog en ego bild...inte min grej och jag strö mig ofta på de som gör det, men jag upplevde att jag hade en "bad hair day" när jag försökte platta och fixa till det. Sen var det vax i och vad hände då? Jag blev helt överaskad över resultatet, min frisyr är sådär "för lång och för kort" för att det ska vara bra. Men kort sagt jag blev chockad att jag fick till det så bra!

110407

Det har varit en lärorik dag i skolan, riktigt trött i huvudet men ett par kunskaper rikare. Det var tjej/bebis fika hemma hos mig nästan direkt efter skolan. Jätte trevligt, med lite för mycket kaffe i magen gav jag mig ut i mina löparskor. Målet var att springa väldigt långt, det var nog inte det bästa att göra direkt efter två koppar kaffe. Men det var härligt, blev lite spring och gång om vartannat. Det blåser lite lagom ute, tur att jag hade mössa på mig annars hade jag nog mötts av många glada miner åt min frisyr! Det blev en sträcka på 6,3 km i min vackra stad! lagom seg i bena har jag landat i soffan och inväntar lite crime! Halv kikar på anna skiper, lite to mutch för min smak men ganska kul ändå!
Blev lite halv blöt när vågorna skvätte upp på piren, men det får man ta när man är på sitt favorit ställe!

110406

Idag får jag säga grattis till en nybliven 18-åring! Vilken bra dag hon kommer att få! Det var helt jätte kul kommer jag ihåg (bortsett från att jag fyllde på en fredag och hade krog planer men fick migrän) Men det är skit sak! Himla kul att fylla 18, uppkörning nästa. Rulla på vägarna ensam utan något bestämt mål, härligt!
Igår verkar det som om det var väldigt många som hade en dålig dag, lite konstigt, men jag kännde mig mycket bättre efter ett pass på gymmet! Min sambo kom hem från jobbet och avslutade min dag med ett hysteriskt skrattanfall så tårarna rann! Kort sagt vi måste köpa ett nytt schampo ställ, så går det när man ska retas genom att härma mig! När klockan ringde hade jag huvudverk, somnade om ett tag, den var kvar. Upp och ta en tablett och vidare ner i sängen. Halv tolv klev jag upp, jag ju inte ligga där hela dagen även om huvudet bankar. Tok stolle som jag är började jag laga lasange! Riktigt gott blev det, som vanligt! hihi! Huvudverken ligger och stör men jag får förtränga den och göra klart uppgiften tills imorgon! En grov plan för "praktiken" är klar, ska ju iväg på ett möte snart! Sen tänkte jag träna, men får se, träna med huvudverk är inte det optimala. Man jag ju inte ta i utan att det känns som om huvudet ska sprängas.
Jag är imponerad av de som ska skriva långa rader utan att faktiskt säga så mycket, skriva så att man måste läsa mellan raderna och tänka efter. Så poetiskt fint, mystiskt och förtrollande!

110405

mitt humör är lika trevligt som vädret. Sovit dåligt, upp tidigt och konka tvätt. Trök bok, trött och mitt torkställ har pajjat! Men det är bara att bita ihop, läsa klart (det är inte alls mycket kvar nu som tur är!) sen ska jag iväg och träna med M, efter det borde jag känna mig mer till freds! Imorgon ska jag förbereda lite inför min träff med "praktik platsen". Det lockar mer nu att förbereda det än att skriva ur trök boken, okay jag gillar och tycker att det är intressant med organisation och ledarskap. Men inte just nu! Mätt i magen efter bakpotatis ( vi fick ju sm sagt väligt många potatisar av en vän som vi måste äta upp ) Jag är liiiite sugen på färskpotatis gräddfil och gräslök, så det blev bakpotatis gräddfil och purjolök (gräslöken i affären såg allt annat än god ut) lite bbq kyckling till det, nästan sommar!

110404

Idag fuller mitt fina fadderbarn två år! Gisses vad tiden går fort! Till helgen blir det till att fira henne, hoppas att mor hennes kryar på sig bara!
Idag sitter jag med en tung bok, den är tjock men ganska lätt läst. Men det tar ändå sin lilla tid att ta sig igenom dryga 600 sidor. Min tanke är att faktiskt bli klar idag (halvägs so far) Tidsopptemist javisst! (och lite dysleksi :P ) Men jag ska kämpa på, har fyllt på med lite kaffe nu, snart kommer söta morfar med några papper som förhoppningsvis leder till lite pengar i slutet av veckan! Studiestöd från mitt fackförbund! Jag hade ju kommit in i en så bra blogg period, så blev det en fartfylld helg!
I lördags började dagen med Skönheten och odjuret på disney kanalen! Lovely! Sen ar det av på dop, tre av tre bebisar skrek när de fick vatten på huvudet. Jag var lite okonsentrerad på själva dopet då det fanns massa barn runtomkring mig som pratade och lät. Jag flirtade flitigt med migg söta fadderbarn, dålig förebild som alltid skojjar genom att räcka ut tungan och göra miner! Efter dopfikat sprang jag nästan till bussen som skulle leda mig till en vän som fyllt år! Vi fick en bra stund tillsammans innan gästerna kom, bra planerat tycker jag! Hon hade riktigt trevliga vänner, några har jag träffat för en himla massa årsen men många nya. Det var lite kul att se att de verkligen "tog hand om mig", om man får säga så. Ny i gänget och inbjuden till massa konversationer, jag hade riktigt kul! Vi betalade dyra 160 kr för att gå in och vända på ett uteställe, sedan vidare till ett med gratis inträde där övriga förfestare befann sig!
Två fina tjejer som förgyllde min kväll! (det var någon skum maskerad innan varav hatten! :P ) kvällen avslutades på McD, fy för att jobba där en lördag natt! Söta A hämtade mig och sen var det riktigt skönt att lägga sig! Igår struntade vi i frukost utan åt lunch med en gång, jag hade förberett lite kött som fått gotta till sig.
Kotletter, salt, peppar, fyrdelad lök, två halverade vitlökar, soya, vitt vin och färsk timjan.
Blanda runt ordentligt och låt ligga minst ett dygn!
Ta ut köttet ur påsen, dela en bakpotatis och en palsternacka och ner i påsen, blanda och häll ut i en form (allt ska in i ugnen, om man gillar marinerad ungsstekt lök dvs)
Stek köttet, blanda cream fraish och riven parmesan ost, smaksätt med vitpeppar och salt! Mumsigt!

Det är lite roligare att laga mat när man dokumenterar den! Jag har ju tänkt att jag en gång innan jag kolavippar ska göra en kokbok, en bästa vän har lovat att fota! Får jobba på presentationerna bara! Idag blev det väldigt enkel och snabb mat. Bacon, lök, vitlök, tonfisk, sambalolek och lite cream fraish. Gott och snabbt!
Åter till boken, det jobbigaste är nog att när den är slut så har jag typ fyra till! Men det är frivilligt att läsa och jag tycker att det är kul så jag ska inte klaga! På onsdag ska jag iväg till min "praktik" och bestämma dag för min studiecirkel. Diskutera lite upplägg osv, skönt att vara lite förberedd. Det är vecka 16 som jag ska planera projektet, men både för min skull och deras är det bra att ha förberett lite tror jag!

110401

Det verkar som om jag lyckats undgå alla lurerier idag! Trök att jag inte lurat någon bara! Däremot har jag fikat två gånger idag! En gång med finaste lilla syster och lite senare med finaste sambon! Vi blev även hem bjudna till pappa för lite tacos och det tackar man inte nej till! Fredags mys på hög nivå! Efter det bar det iväg på bio, nu sitter jag här varm i hjärtat efter filmen "hur många lingon finns det i världen". Den rekomenderar jag starkt! Så mycket kärlek, den var lite halv seg men det gjorde absolut inget! Funderar på om man kanske kan dra igång ett hälsoprojekt i framtiden för handikappade. Det finns så mycket jag vill göra, men gud vad underbara de handikappade är! Som stora barn och barn älskar jag ju med! Helt ärligt se filmen helt enkelt!
Jag har även sytt lite idag, nu har jag 15cm handsömn kvar sen så är livet kvar, det tar på den! Ingen skola förän torsdag så jag har nog tid till att sy lite (mellan alla tusen sider jag ska läsa, det är nog mer än tusen sidor iof...) Imorgon är det dop för en fin liten tjej! Sen bär det av till en god vän som jag ser för sällan, lite skit snack, vin och utgång väntar!

RSS 2.0