111031

Söndertrampade löv som tappat sin färg i ett jämngrått landskap, vad härlig hösten är. Jag kommer att vara där jag trivs, prioritera mig själv och hitta tillbaka. Att någon kan få en att må så bra bara genom att kliva in genom dörren är ju helt otroligt, ska jobba på att hålla den härliga känslan kvar länge.

Imorgon är det opponerings premiär, spännande, gruppen har suttit hela dagen på skype och fixat inför detta. Vi ska bedömas på många sätt imorgon, kommer bli en intensiv dag, men SEN är det slut! Ny kurs väntar, nya tag skall tas.

 


igår när min finaste kom hem kollade vi på en ur rolig film och åt en super god sallad, gäller att ta vara på de stunder man får tillsammans!

 


111030

Under de senaste veckorna, när vi jobbat med vårt grupparbete, har vi lyckligt konstaterat att vi nu mera är vuxna. Att vara tonåring är jobbigt, skönt att vara vuxen, slippa pressen över att vara perfekt och passa in, prestera och planera inför livet som snart ska börja. Men vad är skillnaden? Min söndag har gått i tonåringens spår, kollat på favorit filmer för att få gråta ut allt som vill komma ut. Som vuxen behöver man en riktig livskris för att få gråta, inte fjantigt övertänkande om passerade händelser. Men vissa saker förändras aldrig.

 


111029

Taggar inför tjejmiddag på favorit resturangen! Men idag har jag vandrat på bekanta gator med min fina farmor, gymmat stenhårt med en bästa vän och bara myst hemma. Nu har jag fixat till mig för att strax knalla iväg till födelsedagsbarnen!
Sen har jag hämtat ut mitt super fynd, höstjacka för 129kr. REA på REA är good shiit för en student!

111028

14:57:47 var brytpunkten, allt släpptes loss i en euforisk lyckokänsla. Spänningar som skapats exploderade i ett för litet skal. Plågad av migrän skumpades lyckan hemåt, landade mjukt nära kärleken. Slumrade bort i otaliga drömmar, ett stressande lugn, konstig men härlig kombination. Explosionen städades undan, energin fylldes på, lycka är att känna frid. Invirad i en filt, ört-té och casual entertainment star som fortsättning shemat.

Inget mer sånthär på iaf fem dagar!!!

111027

Nu har jag börjat fundera på julklappar! Härligt livet återvänder efter flera veckors plugg-kaos, jag tänkter lite mer på "vanliga" saker nu. Jag har försökt ta hand om mig själv lite, ört te och en spännande bok om kvällarna istället för dator och tv. Känns skönt, varva ner lite. Man är inte så sugen på att sitta vid datorn när man gör det hela dagarna. Men åter till julklapparna, vad ska man köpa?! Ingen har ju en aning om vad de vill ha, och det jobbigaste är att jag vill ge något med en tanke bakom. Finns ju inte så mycket resurser över på kontot direkt. Några ideer till en pappa som inte använder parfymer och är sjukt kräsen när det gäller kläder? (vanligtvis får han badskumm och sockar, så tråkigt att ge samma jämt). En söt lilla syster på snart 18 år, som förövrigt säljer smink och parfymer. Och viktigast till min fina sambo! Har ingen aning om vad jag ska hitta på, men jag kanske måste gå på stan för att kunna få ideer.
Efter skolan idag åkte vi hem till svärfar och styvsvärmor, där fick vi kolla på hemma videofilmer. Så söta alla var, sambon, syskonen, kusinerna osv. Så kul att se likheterna från barn till vuna, höra hur de pratade och se hur de lekte. Sen fick vi kvällsmacka och kaffe, efter det fick jag vara övnings massage kund. Perfekt för en student som stressar mycket och vill bli lite bortskämd!
Imorgon är sista dagen att skriva på arbetet, känner mig optimistisk om att vi har tillräckligt med tid och att det både ska bli bra och klart i tid! Sen är det helg, lite segt att jag "måste" läsa vår kurs bibel för att kunna svara på vilken random question om vilken del som helst i boken-som-är-otroligt-svår-skriven-och-svår-förstålig. Sen ska vi oponera för första gången, spännande! Sen sätter vi ett STORT FETT PUNKT för dessa tio intensiva veckorna. Praktiken here I come!

111026

Hemma-plugg-grupp-arbetesdag, gilla eller ogilla? Jag gillar definitivt att vara hemma, kunna pyssla lite mellan varven. Men det är så mycket lättare att sitta brevid gruppen och prata när man känner att man är lite lost. Men imorgon ska jag till skolan för att träffa dem! Nu är det slutspurten, jag och M känner att det är långt kvar tills att vi är klara medans A är otroligt optemistisk (vilket känns skit bra!). Idag har jag inte bara fått skrivet ett par radet i grupparbetet, tvätten är i full gång. Till lunch tog vi en promenad till farmor och farfar för att bjudas på köttbullar! Åååh, nu längtar man inte dåligt efter julafton och farmors mat eller!? Nu på kvällskvisten har jag iaf provat på att göra linssoppa! Billigt, nyttigt, lätt och gott desutom! Linssoppa är väldigt väldigt varm när den är klar, lätt skollad i munnen nu.
(jag vet kass skärpa..)
Receptet hittar ni på anna skippers hemsida!

111025

God morgon! Idag fick jag mig lite sovmorgon! Bortsett från gårdagens påminnelse som fick för sig att ringa idag med,.men jag kunde somna om iaf! Det är riktigt idyllisk höst väder idag, sådär lagom friskt, man klarar sig utan vantar. Solen skiner och då är ju träden så fina! En bästa vän som älskar hösten fyller år idag, man kan ju inte mer än små le när hon får ett så här härligt väder! Gårdagen bestod av en massa irritation, redovisningar av ett halv onödigt arbete enligt mig. Jag vill inte göra person angrepp, men en känsla av att den ena läraren är såpass mer dominant över den andre att man bara får (negativ) feedback. Riktigt tråkigt, dessutom hände det en super obehaglig grej när en grupp redovisade. Ingen reaktion från lärarna, vet inte hur deras policy ser ut men, ja det var fel enligt mig. Det är jobbigt när man blir så irriterad när man vet och har sett andra sidor hos individerna förut, frustrerad. Men men nu är jag påväg till skolan för att möta upp min grupp, väskan väger mist ett ton! Shit, fattar inte riktigt. Böcker och anteckningar till grupparbete, instruktörs utbildnings pärmen, träningskläder, skor och dusch grejer, puuh! Vi kommer iaf göra ett bra jobb idag! Imorgon ska vi plugga hemifrån, vilket innebär att jag kan följa med och få lunch hos farmor! Inte för att skryta men farmors köttbullar, brunsås och potatis kommer från ett rakt nedgående rör från himlen! Har inte ätit det sen julafton!! (jag har lite kräsna kusiner så de kan äta det ist för hennes underbara julbord! Ha en super dag nu, speciellt födelsedagsbarnet!

111023

Vilken härlig söndag, en söndag till i veckan tack!? Började min dag med att koka mig lite ingefärs te till frukosten. Det ska vara himla bra för magen, matsmältningen får en regäl kick på morgonkvisten. Även lugnnde, bra för emunförsvaret och förbränningen. Dessutom var det kanon gott, måste erkänna att jag var grymt skeptisk till hur det skulle smaka men det var ju absolut inget problem! För er som vill prova så skär man ca 5 cm ingerfära till 0,7dl vatten, sen ska det skjuda i 5-7minuter och drickas hett!
När jag vaknat till tog jag på mig easy-tone skorna och gick bort till mormor och morfar. Där fick man börja arbeta! De skulle precis börja sätta upp tapeter i deras tvättstuga, dö nervös när morfar klättrade upp lagom ostabil på en trappstege. Men han klarade det fint, inte för att vara självgó så hade de nog inte klarat av det så bra utan min hjälp. Jobbigt att de att de börjar bli gamla, men vilket team vi var! Skit bra blev det! Kaffe ute i solen, det måste vara medecin för själen det! Sen fick jag lunch i form av folie inbakad lax, potatis och kall sås. Mmm!
Den är lite grillig men gud så snyggt det blev, kul att spexa till en tvättstuga!

111022

Så här vackert var det igår morse..
..svårt att få en bra bild med mobilen genom buss rutan, idag tänkter jag inte ta ett kort, fy vad grått och tråkigt det är! Men jag får få i mig lite mat och ta mig till gymmet. helt stel i kroppen och as seg i knoppen! Fredagskvällen bestod av att kolla på idol, det var ju klart bättre igår än förra veckan. Men jag har bestämt för mig att tidigare år så har de varit bättre vid det här laget. Men vad vet jag, det är en rolig fredags underhållning. Lagom ansträngande och slutar lagom tidigt, jepp så gamal är jag på fredagar!

111021

Det är ingen värme ute, men idag visar hösten upp sig från sin finaste sida! Frosten ligger tät över mark och skog, solen skiner, marken gnistrar och idag ser inte träden så dassiga ut. Det är otroligt vackert! Även om jag inte sovit så bra inatt heller så känns det som om jag är påväg tillbaka! Om en stund är jag i skolan, nu ska vi bli klara med det lilla arbetet och fortsätta med det stora!

111020

Idag känns det som om vinden har vänt, morgonen började med att STORT FETT G på hemtentan! Ååh vilken lättnad, den har jagat mig mer eller mindre sen skolan drog igång. Vi har två grupparbeten kvar, ett litet och ett stort. Vi är på g även om vi stampade idag, men imorgon blir det nya tag! I eftermiddags for vi iväg till vår kommande "praktik" plats (det är väl mer ett projekt), när vi lämnade alla trevliga människor kände jag att HÄR vill jag jobba. Inte alls något som jag tänkt mig förut, men gud så spännande, givande och roligt det verkade. Nu vill jag bara dra igång projektet! Men en sak i taget, jag måste varva ner lite. Sover inte särskillt bra, drömmer mycket mardrömmar (tur att jag har min trygghet brevid mig som jag kann kolla på när jag vaknar) och sen känns det som om jag har magkatarr. Mormors medecin hjälper iaf, men mitt kaffe, I need it! Patetiskt va? Snart ska jag soffa framför min favorit serie och invänta hem min finaste för att sedan sova. Ååh som jag längtat efter sängen!

111019

God morgon! Just nu sitter jag i skolan och inväntar min grupp samt lärare för lite diskussion och avstämning inför.grupparbete/praktik. Inget ovanligt men jag är riktigt trött nu, den obligatoriska kaffe koppen är in handlad så vi ska nog reda ut denna dag med! Igår var en riktigt tuff dag, först en hel dag etik (filosofi) att tänka på när vi skriver vårt arbete och att tänka på innan praktiken. Sen bar det av till extra kursen, muskler, hjärta, blod och lungor diskuterades. Där vi sen även fick förbereda en övning till ett cirkel pass vi ska ha nästa vecka. I måndags var jag iväg på tjejmiddag! Så härligt att bli bjuden på tre rätters med vin en måndag! Jag blev hämtad långt innan alla andra kom för en Catch-up, vilket var bra. För när övriga deltagare kom så får man nästan slåss för att få yttra sig. Alla ses så sällan och det är mycket som vill fram på kort tid, men jag ser fram emot att bada tunna nästa gång! Hoppas att det kommit snö då! Ha en bra dag!

111017

God morgon på er! Sitter på bussen påväg till min grupp, som nu mera är tre ist för fyra personer efter ett fruktansvärt tråkigt avhopp. Men jag klandrar henne inte, aldrig i hela livet att jag hade utsatt mig själv för det här om jag inte kände mig 100 på att utbildning är rätt för mig. Vädret är sjukt grått och så där ur tråkigt som det bara kan vara på hösten, jag skulle inte tacka nej till att vara med en av mina bästa vänner nu. Hon sitter på ett plan och landar nog när som i ett soligt och varmt land, men det är väl 69 dagar kvar till min tur! För övrigt så har jag inte sovit många minuter i natt, känner mig som en zombie. Hoppas att vi slutar lite tidigare idag så jag kan sova lite innan jag ska iväg på tjej middag (hur kan det redan gått två månader sen sist!? Vart tar tiden vägen!?). Ha en härlig dag!

111016

det kändes som om det var evighetersen jag gjorde något roligt, längesen jag hade en hel dag för mig själv liksom. men gårdagen var helt kanon! sovmorgon, en tur på staden med min finaste. Sen var det dags att fixa inför middagen, våra föräldrar (eller hälften av den) kom förbi för att äta lite gott och vi fick oss en massa goda skratt! De lämnade oss rätt tidigt så vi fick skjuts till oktoberfesten där vi träffade massa kompisar. Dansade loss och hade jätte kul! En parantes är att det är ovanligt men så fruktansvärt kul att se ett grabbgäng dansa loss så fruktansvärt mycket, gud så jag skrattade åt/med dem! En bra helg kort sagt, idag vaknade jag kl 13 (är jag tonåring igen?!). Nu har jag varit påväg till gymmet i över en timma, det är väl dags att gå!
Fick bara kort på för och efterrätt, tyvärr..

111015

Städar och fixar inför kvällens middag tillsammans med Melissa Horn's ljuva stämma. Hon är sig lik på den nya skivan, inte mig emot, behöver få lyssna fundera och gräva ner mig i hennes fantastiska musik. Igår hade jag en dag för mig själv! 1120 tackar läraren för dagen och jag får springa till bussen för att inte behöva vänta en timma i skolan, det var så välkommet att sluta 3,5h tidigare att läraren fick en applåd som skulle passat en världs stjärna! Väl hemma däckade jag i sängen, märkte inte att klockan ringde eller att sambon kom hem. Halv fyra gick jag upp, tog en jätte lång och varm dusch med inpackning i håret. Efter det blev det ansiktsmask och fotvård, sen var det dags för att kolla på idol. (katastrof!?) vissa var jätte bra men de flesta var helt värdelösa, tyckte att det var fel att Denise åkte ut, hon skötte ju sig iaf! Nu får nog min paus vara slut! Ha en härlig dag mina fina vänner!

111013

Fy vad tråkigt jag har! Inget kul finns det att göra (inte för att jag borde göra något annat än att skriva på min kvalitativa lab), var uppe kl 7 (!) för att börja tvätta. Tänkte lägga mig igen, men nepp måste skriva, det är ju skönt om jag är klar tidigt liksom! Men jag känner mig så rastlös! Fick ett jätte ryck igår när jag ansåg mig vara färdig pluggad och värd lite Greys! Jag har nog inte sagt att jag fått ur fina bukar av mamma, jätte gamla glasburkar som stod gömda på hennes vind. Nu har jag möblerat om lite i skåp/lådor, jätte nöjd! Ska bara kila fram på staden (absolut inte idag :/ !!!) och köpa lite fina band som jag kan knyta om dem. Sen får jag ringa mor och fråga om jag kan få några fler!
så här suddigt och grått känns det (det går bra men jag är uttråkad!)
:)

111012

Sitter med min hemtenta (eller kvalitativ lab kallas det tydligen), det känns som om det flytit på rätt bra. Jag ska analysera en text om hälsa, hitta "meningsbärande enheter" (check!), skapa koder (check!), skapa kategorier som kordena kan passa in i (halv check!) och sen massa mer! Har inte kört fast nu, men det var lite tråkigt. För ett par timmar sen åkte jag mfl iväg för attt gratulera en 96 årig dam, eftersom farfar inte har på eller med sig sin mobil kom vi till hemmet där våran dam inte fanns. Hon var inlaggd på sjukhuset över natten (inget allvarligt, bara kontrollerande av effekt av ny medicin), typiskt. Fick åka hem igen, pappsen fixade lite mat och kaffet stod farmor för! Helmysigt ist för att plugga, men jag har en dead line imorgon kl 17 så jag får jobba på som tusan ikväll och imorgon!

111011

En händelse rik dag, en hel dag av grupp redovisningar. Tycker nog att vi blev rätt utfrågade, men jag citerar en vän "de visste väl att vi kunde svara för oss". Vi har nog fått ett mejl om vi klarade oss nu, får kolla det! Efter det blev det kaffe hos vännen för att sen typ dö på ett max puls test. Kunde nog presterat bättre om jag haft mer cykel styrka i bena, en max puls på mig på 183 kändes lite lågt, "normalt" borde den vara på 204. Men jag vill nog inte göra igen :P om en timma sitter jag i soffan och äter, vilken lycka! Lång dag idag! Kommer sova som en stock!

111010

Igår var ett gäng tjejer iväg på en tur till G-kås, himla trevligt! Aningen mycket folk på plats kanske men accepterbart, kassakön var värdelös. Kvinnan framför köpte 17 par likadana barn-vantar (!!?), jo så tråkigt hade vi det så vi kollade in vad de andra köpte, en kvinna i kön brevis köpte fem one-pices, fredags-familje-mys? Jag fick iaf med mig lite skit som vanligt, men riktigt nöjd med min nya skolväska och hall laman! Så snygg!!
Denna dag, eller ne jag börjar med min dröm inatt. Ångest, spindlar över allt! Halv vaken sätter jag mig upp och halv skriker, yrvaken sambo fattar nog inte riktigt vad jag säger (bettskena i munnen). Slänger av mig filten som ligger på täcket innan jag lyckas övertalas till att det inte finns några spindlar i sängen, sen somnar jag skönt omkramad av min finaste! Så åter till dagen, jag var i skolan ca 30 minuter längre än jag spenderade till för att åka till skolan. Lite segt men när kl var ett satt jag i soffan med min matlåda och sappade bland alla dåliga tv-program. Diskade lite och bara njöt av att knalla omkring hemma, när min finaste kom hem tog vi oss en tupp lur. Lite för länge, jag orkade inte ta mig iväg till gymmet när jag blev dissad. Men skit sak, soffan är god! Imorgon är det max-puls-test, jag kommer typ dö (!?), men innan det skall min awesomeA grupp redovisa ett trökit arbete!
Finaste vovven får inte bli kall på vintern, så vi hittade ett täcke till han. Han ser ju jätte nöjd ut! eller? :P
Har mormor typ den finaste orkidén?!

111008

Här kommer den otroligt goda, supersnabba och otroligt enkla maten jag åt härom dagen!
http://arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15561
Ett tips, antioxidanterna i örterna försvinner om de kokar, så vill ni ta vara
på det nyttiga så rör ner örterna när ni tagit av grytan från spisen!

Jag är inte männska idag, vaknade med en super-bakfull-känsla i kropp och själ. En dosig huvudvärk hela dagen igår, under natten eskalerade huvudvärken. Men nu börjar det kännas bättre, ska ge mig ut på en promenad snart. Frisk luft och en ökad blodcirkulation borde hjälpa! Ambissioner i huvudet men kroppen känns halv förlamad, så seg, en känsla av att inte orka ta sig för något, att inte vilja gå ur sängen. Jag är ju förbövelen ledig! Nu ska jag ju se till mig själv, vilja och orka göra saker som jag gillar. Träffa fina människor, NE jag får nog ta kontroll över kroppen och ta mig för något!

111007

Nu är det banne mig helg! Fy vad trött jag är på allt vad skola heter, denna vecka har varit ett långt förvirreri! Men nu skickade vi in vårt arbete, tidigare än väntat och dessutom bättre än jag trott! Jag tänker inte kolla upp om jag måste.läsa något i helgen för nu ska jag vara ledig! Inga inläggningar till nästa vecka som jag kan börja på så det känns bra! Om 40 minuter kommer jag sitta i solen med min fina lillasyster, kvalitets tid där var på tok för längesen! Sen ska jag bara mysa med min finaste, underbaraste sambo med fim! Igår gjorde jag så god mat! Bild och en länk till receptet får ni när jag är vid en dator!

111005

Efter en bra dag i skolan med grupparbete tog jag med mig min söta sambo till farmor och farfar, det var ju någon som fyllde år för ett bra tag sen. Fy vad hemsk jag känner mig som inte haft tid och ork att ta mig dit, men bättre sent än aldrig. De var helnöjda, speciellt när sambon följde med! Efter det så har det enbart varit soffläge, sååå värd det!

111004

Tröttast i stan, jajjemän! Urk det är bara tisdag, känns som om det aldrig blir ledigt. de två senaste helgerna har jag ju inte varit ledig. Men det är skönt med grupp projekt planeringsvecka, inte så intensivt eller uttråkande som föreläsningar. Extra kursen är väldigt intressant, men det tar på en när man är hemma strax före nio. Idag blev det att förvirrad pröva på ett nytt gym, det är så jobbigt när man är på ett nytt gym där man inte hittar! Men nästa gång blir det nog bättre! Nu ska jag sova!

111003

Vilken helg, puuh hemtentan är inskickad å jag vill aldrig mer se den! Igår firade vi min fina mamma! Hon bjöd på två sorters paj och sedan fruktsallad med chokladsås! Mumma, sen var man lagom övermätt! Idag var det första dagen på vår projek tplanerings vecka, så vi satte oss i bilen och for iväg för att möte med vår folkhälsosamordnare. Nu har vi väl bytt ämne för kommande praktik, det var ju det där med att-rädda-världen-känslan. Men vi ska klara av vårat lilla projekt! Skrattande och flamsande skrev vi ihop en mind map, sen invigde jag mitt "gratis kort" på ett gym/bad med en härlig simtur med en klasskompis. Tror ni att det var svårt att hålla ögnen öppna på bussen efter det?! Ur trött kom jag hem och överaskade mig själv:
Hur redig har jag inte varit! tre olika sorters mat i massa matlådor!

111001

Vad gör ni för roligt en lördag som denna då? Själv var man uppe kl 0700 för att börja tvätta och ta tag i hemtentan (som det känns som om jag hållt på med i 100 år!). Jag skriver och läser men det känns inte som om det händer något. Jo det gör det väl, det tar sig iaf! Tänkte jobba på i en timma till innan jag intar soffläge! Det känns som om jag har lite flyt nu, det enda som stör är att jag börjar spela wordfeud. Gud så roligt, jag visste väl om att jag skulle gilla det, men tanken var att jag skulle vänta tills hemtentan var inne. Icke när söta sambon ville spela med mig!
(hämtad från google)
Igår hade jag och min fina sambo en heldag tillsammans! Vi började med att åka ut mitt i ingen stans och kolla på fälgar till hans bil, sedan var det lite motorcyklar och efter det blev man bjuden på sin favorit mat på sin favorit resturang av sin favorit! Indisk mat!! Sen bar det av till nästa stad för lite shopping! Inget för min del med sambon spenderade en hel del! Lite fika hos hans bror och sedan hem igen, jätte mysigt!

RSS 2.0