120224

Vi är ganska olika vi människor, funderade på det förut när jag kollade på Sveriges Mäster kock (på tv4play). Och fick av någon konstig anledning en klarhet i det hela. Jag är ingen tävlingsmänniska, jag är nöjd, glad och belåten om jag klarar av en uppgift. Det gör inget om jag precis klarade mig eller om jag får toppbetyg, jag blir lika glad oavsett! Jag såg att en av deltagarna inte var helt nöjd med att klara utmaningen utan att vara i topp, konstigt hur olika man kan vara. Men jag tror att de allra flesta människorna är tävlingsinriktade, mer eller mindre. Och jag kan nog tänka mig att jag skulle, i en sådan tävling, vara mycket mer nöjd över att vara bland de bästa än att ”bara” klara utmaningen. Men samtidigt, klarar man den så klarar man den! Men kanske är det inte alltid så bra, det finns ju fördelar med att tävla, framförallt med sig själv. Det är ju en slags motivation, ett driv, så länge det hålls på lagom nivå (att detta perfekta ord inte finns på fler språk?).

 

Jag känner mig som en uppblåst ballong med helium röst, hur ska jag nu förklara detta så att ni förstår min kanske inte så logiska jämförelse. Men ballongen illustrerar all den kunskap som jag förvärvat under de senaste veckorna, kanske året. Ballongen är så full att den snart spricker, var av helium rösten. Rösten skriker med barnslig röst, allt i ett andetag, jag kan så mycket jag vet så mycket jag vill så mycket hur ska jag kunna få ut allt utan att det exploderar ut i ett kaos där jag inte får någon ordning på något. Ni får andas nu. Känner ni trycket? Jag vill finna nyckeln som låser upp det hela, likt att man sätter en tejpbit på en ballong, för att sedan sticka in nålen genom tejpbiten och sakta låta luften pysa ut. Det är ett rätt smart sätt, just nu är jag mest rädd för att jag kommer glömma tejpbiten och att ballongen då helt okontrollerat kommer att flyga omkring och avslutningsvis ramla ihop som en förskrumpnad idé.

 


120223

Det där med roller är intressant, hur kommer det sig egentligen att man intar olika personligheter och egenskaper när man möter olika grupper? Något som är spännande är att när jag klev in i en skolklass för ett par år sen så kunde jag mer eller mindre namnge de barn (personligheter) i klassen, med de namn (personer) som gick i min klass när jag var mindre. Vad är det för naturlag, socialsamspelslag (eller vad det nu är för lag/ordning) som gör detta? Det här med att man, trots ökad kunskap och att man vuxit som människa, kommer tillbaka till sin forna roll efter många år på en klass återträff kan jag på ett sätt förstå. Men det är ändå konstigt. I min relation med mamma och mormor har jag två roller, för det mesta är mer som en vuxen vän vars värderingar och kunskaper uppskattas och värderas högt. Men i vissa sammanhang, ni vet när man känner sig så liten i en allt för stor värld, då tar de över sina gamla roller som stöttpelare och vägvisare. Visst är det härligt och spännande?! Vad som även är intressant är att det finns människor som gör en så fruktansvärt osäker, jag kan förstå att den person som i större delen av mitt liv sett ner på mig och aldrig stöttat mig för att jag av någon anledning aldrig dugt i personens ögon. Där kan jag förstå att jag blir osäker, trots att jag är självsäker. Men ibland kan man träffa människor, för första gången, och få en så stark olustkänsla i kroppen. Ett obehag om att man inte accepteras eller duger, vad kommer detta sig?

 

Detta är en del av vad vi diskuterat kring idag i skolan, mina reflektioner kring ämnet gruppsykologi, roller och samspel. Jag känner mig så här på slutet av dagen mycket ”smartare” än när jag vaknade imorse. Ganska skön känsla om jag får säga det själv! Idag kom även mina sista kursböcker på posten, som jag väntat! Jag överväger om jag ska gå på yoga imorgon kl 0700 (var av övervägandet, sjukt tidigt), det vore jätte skönt, man kommer igång, mjukar upp den stela sovande kroppen och kan sedan äta en till frukost med kaffe innan man börjar plugga. Får nog suga lite till på den karamellen, tvinga sambon att tvinga upp en lagom morgon trött och kanske inte alltid så morgon trevlig tjej. Nu ska jag bara slappa! Imorgon kör vi på igen!


120222

Då har man påbörjat en ny kurs, ledarskap och medarbetarskap heter den. Detta är lite av anledningen till att jag sökte mig till utbildningen, jag har dock hittat massor av intressanta ämnen under tidens gång. Men det känns riktigt kul! Jag känner att min motivation är på topp, trots att jag kämpar med en envis huvudvärk idag. Varken ipren, kaffe eller yoga stretch verkar hjälpa. Jaja jag har ganska mycket att göra idag, skall fördjupa mig i åtta kapitel i en gruppsykologibok (hur kan man fördjupa sig i så många kapitel på så kort tid är en annan fråga, men det är bäst att jag kör på nu!).

 

Lyckan över att jag klarade salstentan är helt enorm! Jag trodde verkligen inte det, räknade de svar som jag visste att jag hade rätt på och kom upp i 26p. 30p var godkänt och jag fick 37p! helt otroligt! Denna glädje gjorde mig sugen på extra god mat, sagt och gjort! Har även fått mitt diplom/bevis på höstens extra kurs! Många utropstecken idag, men jag känner mig lite extra glad!

Bilderna är väl inte de finaste men orkade inte bry mig! :P

120220

Helgen har spenderats i Göteborg med min kärlek, det var hans 25 års present från mig. Resan startade med en felkörning, dåligt uppdaterad gps och varför använde vi den? Hade nog hittat bättre utan! Lite mat i magen och sen åkte vi ytterligare lite fel innan vi kom till hotellet. Det var ett mysigt och fräscht hotell vid hamnen. Vi tog oss ut det minst sagt ”friska” vädret, svinkallt, blåsigt och regnigt. Som Göteborg brukar vara enligt min erfarenhet. Vi besökte Universeum, smaskade på jätte goda semlor på en bar/fik (Elvis Presley, tror jag att det hette). Sen var det dags att snygga till sig inför kvällens middag på Chateau Beirut, som var en total gastronomisk upplevelse! Vilken super god mat, personalen var jätte trevliga och service inriktade och lokalen var super mysig. Tio poäng av tio möjliga! En kanon bra helg kort sagt! När vi kom hem skruvade jag ihop våra nya sideboards och sambon kopplade in sina nya högtalare. Blir nog riktigt bra när de kommer upp, mycket mindre än de gamla! Nu ska jag njuta av att vara ledig idag, imorgon börjar jag en ny kurs!

 

Tror att ormar kan bli kära, ser ni hur mysigt de lagt sig!

 

 

http://www.chateaubeirut.se

 

 

 


120217

Nu tar jag helg, på riktigt! Alla tentor är skrivna, gjorda och inskickade! Känns så skönt, är väldigt osäker på om jag klarade salstentan men det återstår att se, inget att grubbla över nu! Helgen kommer att spenderas med min finaste sambo, på hotell och med nya smakupplevelser! Igår försökte jag strukturera upp eventuella kurser som jag ska/kan läsa i höst. Det var lättare sagt än gjort, alla kurser ligger typ i period ett å ingen i period 4. Antingen blir det till att plugga intensivt i början för att senare ta det lugnt och dess värre inte få fullt studiebidrag, vilket kräver en del ekonomisk planering. Får fortsätta leta och kika runt, kunde jag möblera om några kurser vore det så mycket enklare! Men det kan man ju inte göra tyvärr! Trevlig helg på er!

 

Mörkgröna är garanterade, ljusgrän är extra kurs på kvartsfart och resten är en enda röra!

 


120214

Måste erkänna att mitt humör åker berg och dalbana, kände mig ovanligt optimistisk när jag pulsade iväg till bussen i morse. Höll mig på gott humör trots att jag fick testa fem datorer innan jag kunde logga in på datorn, för att skriva ut mitt ”paper”. Lyssnade så intensivt på radion att jag hamnade i cafét, det var nog kaffe suget som styrde mig dit och inte till skrivaren. Jag tänkte vara smart och uppsöka den skrivare som sällan är upptagen, hade ganska tur, stod bara en kille innan. Jag visste dock inte att han skulle skriva ut typ två tusen sidor, höll på att komma försent (detta lilla tog 40minuter!). Men livet kändes bra ändå, sen började det dala. Den lilla fjortisen i mig växte, jag drömde mig tillbaka till tiden då man gick armkrok med bästisen i flera timmar och diskuterade, vände och vred på situationer tills det inte ens var samma situation längre. (...här stod saker som kanske inte var helt etiskt korekta så jag tog bort det...)Är nog lite för trött, kan inte förstå varför! Men det är nog den största orsaken till att jag blev irriterad (inombords) och inte kunde ta tillvara på resten av dagen. Vi fick sluta tidigare, vilket innebar en timmes väntan på bussen. Som tur var fick jag sällskap! Kunde ventilera och faktiskt vända på min negativa klang. Jag måste (som det tjatas om i utbildningen) se till vad som är bra och faktiskt fungerar, vilket är så himla mycket. Och mitt största problem är den där röda figuren på ena axeln som fullkomligt kväver den lille vita i nuläget. Men när man samtalar med en vän som faktiskt är väldigt ung och genomgår en fruktansvärd behandling mot en orättvis sjukdom och fortfarande klarar av skolan, älskar livet och allt det där så sträcker man på sig, för hennes del och för att jag faktiskt har ett bra liv. Jag går en utbildning som jag vill, jag vill gå klart och jag vill arbeta med detta. Jag har en fantastisk sambo som på något underligt sätt lugnar ner mig inombords bara genom att ligga tätt intill. Han skänker mig energi, skapar en logi i mitt kaos och han skrattar allti åt mina egenheter. Dessutom har jag ju en fantastisk familj, goda vänner som alltid ställer upp. Jag har mat och tak över huvudet, kan till och med köpa mig något mellan varven.

Jag har en känsla av att jag kommer att ge mig själv en spark i baken på torsdag om jag inte känner att jag klarar tentan, har som sagt inte pluggat jätte mycket. Men jag känner mig inte så osäker på det hela, hoppas att jag har rätt, magkänslan brukar väl guida en rätt. Men jag vill inte gå en utbildning utan att verkligen lära mig, jag vill vara ambitiös till att fördjupa mig, förstå mer än grunden. Men det får jag ta tag i snart! Fick nästan ångest när en bästa klassis började prata magister, urk, där är jag verkligen inte. Men hurra för henne! Tror inte att det var så många som orkade läsa allt, en eloge till er som orkade. Detta är mest för mig, behövde skriva av mig lite och få ord på allt. Hoppas att ni haft en fantastisk ”köpmannadag” med mycket blommor, choklad och vad som nu skall denna "tradition" till.

 

snart kommer våren!


120212

Dagens upptäckt är att jag är en otroligt rastlös själ i fel livssituation, jag är dessutom handlingsförlamad. Får knappt gjort någonting, varken skola, hem, intressen, vad vill jag då? Det blir förhoppningsvis ordning och reda när solen och värmen kommer tillbaka! Jag lovade just (i plugg- stressens förlamning) att jag ska jobba imorgon! Hur dum får man vara? Men efter denna månadens extrema utgifter kan jag behöva lite inkomst. Har tyvärr fått snika lite från sparpengarna som skall gå till hyran i juni och juli. Att allt ska kosta pengar! Det är rätt långt tills nästa studiebidrag vill jag lova. Men åter till pluggandet, jag får se jobbandet imorgon som en kick off på dagen. Ska inte jobba längre än till max fjorton noll noll, så jag har ju piggat på mig och kan (för hoppnings vis) plugga på som bara den sen! Så nu ska jag sluta skriva här och skriva om förändring som tillstånd, gå vidare och skriva om praktikplatsen så jag imorgon kan fokusera på salstentan! Huuuh det låter och är otäckt, att tappa all info om vad man läst på två sekunder är konstigt. Jag brukar få total black out när jag får tentan framför mig, har i och för sig lyckats att lösa hjärnsläppet tillslut ändå!

 

 


120211

Jag önskar verkligen att jag skulle kunna säga att plugget gått bra idag, men så är inte fallet! Började dagen tidigt, en tur på staden med min fina farmor! Sen anföll huvudvärken, så det blev till att lägga sig en stund. Och det är väl så dagen sett ut, nu ska jag iväg och fira pappsen som fyller år!

120210

Idag har jag faktiskt lyckats med att hålla mig till planen, det är nog första gången (och förhoppningsvis INTE den sista). Sen hur mycket jag fått skrivet är en annan fråga, väldigt svårt att plocka ut de mest relevanta delarna i en bok på dryga 300 sidor. Och i många fall svårt att koppla det till hälsa på arbetsplatsen. Men förändrings teorier är spännande, tror att man lär sig mer när man kommer ut, men vissa grunder är absolut nödvändiga. Exempelvis en förklaring på det så vanliga så här har vi alltid gjort, och det har alltid fungerat. Det finns en logisk förklaring och då tror jag att man lättare kan få upp ögonen på de personer, men som sagt övning ger färdighet! Just nu väntar jag på att klockan ska bli sju, då ska jag möta en fin vän och hyra film! Vardagsrummet är fullt av grabbar/gubbar, sambons nya arbetsplats har arbetat så bra det senaste att de ska få gå på after work och bowla. Kul att få ett ansikte på de han pratar om, de verkar väldigt lättsamma, inte konstigt att han trivs! Jag har i alla fall fått flytta min pluggverkstad från köket till extrarummet för att kunna utnyttja de sista timmarna innan jag tar kväll!

 

Farmors fina dukar har fått pryda köksbordet med!

 


120209

Det sker framgång i mitt kaos, två av fyra valbara kurser har jag bestämt mig för. En av tre sidor tills på tisdag är färdig, två sidor tenta-lathund är konstruerad. Men det är fortfarande mycket kvar att göra men det är ju nio dagar kvar tills jag får slappa lite, men bara lite, men då ska jag och min finaste lyxa på hotell och äta libanesisk mat! Förmiddagen i skolan var konkret och lagom lång, lunch och lite upp strukturering i gruppen för hemtentan. Sen hem och sova lite (helt dör, ärligt alltså, skärpning!). Pluggeli-plugg, lite mat med hjärtat, plugg och sen iväg till gymmet! Kvällen har spenderats hos svärmor och med två svågrar, riktigt trevligt. Skönt att vara lite social ibland, vi fick rostad formfranska! Så gott (en av anledningarna till att jag inte har det hemma, bara luft typ). Nu blir det sängen för imorgon då jäklar ska jag få ordning på pluggandet! (ge mig styrka, ork och motivation, tack)

 


120208

Nu är min byrå klar! Man får inte kolla för noga bara, -tror att du är lite slarvig, fick jag höra. Kan stämma. Men jag är nöjd, första gången jag målar en byrå. Roller nästa gång på de stora ytorna, farmors fina duk gjorde sig bra, tycker jag! Skönt att man får något gjort, har en viss latmask i mig just nu. Lite skoltrött, lite irriterad av att alla ungdomar kommer ha ett härligt sportlov nästa vecka. Tentaveckan av alla veckor är de lediga. Kollar man på vårt PM så blir man väldigt stressad, en bok med ett paper av diskussion, salstenta, muntlig tenta och hemtenta. Hur trött blir man inte, - men det är inget att oroa sig för, sägs det. Och jag försöker verkligen att lyssna och tro på det. Måste bara ta mig själv i kragen. Idag var vi på studiebesök för att se hur personalen har det på sin arbetsplats, vi ska arbeta med deras arbetsmiljö. Man skulle kunna beskriva det som en vanlig lägenhetslänga, tvättstuga i källaren och förråd. Det är till för missbrukare, de har även aktivitets rum (gym, pingis, bastu mm) och ett fik som drivs av kommunal personal. Jag vill ge en eloge till de som arbetar där, tror inte att jag skulle klara av det. En tuff grupp individer att hantera, mycket ångest som ligger bakom ”själv medicineringen”. Men vi ska ju ta oss an personalen, det känns mer hanterbart! Nu ska jag sova så jag har gott om energi för morgondagen, ska nog skriva mig en lista över vad jag ska göra efter skolan så jag får något gjort!

 

 120205

Gårdagens största fokus låg på familjens nyaste 18åring, vi började med tacos, fortsatte med bowling. Vilket inte är min grej, fast det är sjukt kul! Med självlysande bh (kvällens miss) gick jag från dålig, till bättre, till sämst. Jag lyckades kasta klotet bakåt! Efter att ha flytt fältet blev det dans för hela slanten! Idag har jag varit trött, blev inte så mycket sömn inatt. Kollade in melodifestivalen i förmiddags, ja vad säger man. Jag kommer drömma mardrömmar. Sen tog jag en härlig promenad i solen till finaste farmor och farfar! Hon hade letat fram sina gamla, egen gjorda, virkade dukar! Så glad! Så imorgon ska jag plocka i ordning på byrån, pressa en duk och dekorera! Måste plugga lite också! Jag har varit på mitt andra yoga, det var mycket tuffare idag (en vikarie) men väldigt skönt! Ett av mina jobb-sökar-mejl har vidarebefordrats till en enhetschef, så nu är det bara att hålla tummar och tår för att hon skall tycka att jag är intressant och ger mig ett sommarjobb! Sov så gott!


120203

Idag var jag uppe innan tuppen! Tog en snabb dusch, fixade lite och sen hämtade söta farmor upp mig. Väl på plats (på min allra första arbetsplats) var syskon ligan samlade. Jag och pantertanterna gjorde landgångar till dagens begravning, farmors mamma. Det är ganska kul att iakta syskonskaran, de är väldigt spridda i åldrarna, men samtidigt väligt lika både till sätt och utseende! Jag kan absolut förstå jämförelsen med farmor och ena systern med "selma & patty" från Simpsons. Vi slängde lite käft på skoj och körde med varandra, resultatet blev över förväntan. Jag har valt att inte gå på begravningen, då jag inte träffade henne så mycket, men mina tankar går till er idag! Nu ska jag ta mig en power--nap så jag är redo för fika och fredagsmys!

Det bästa man har är sina  nära och kära, dagen har verkligen gått i den andan! En spontan kopp på staden med några av de finaste, konstiga, skumma och roliga samtalsämnen. Upplyftande och energipåfyllande som vanligt! Lagade riktigt god kyckling gryta när jag kom hem, mumsade tillsammans med finaste och sen tog vi en power-nap (två på en dag!) Nu väntar soffan på mig, ska bli en riktigt slapp kväll! Varken vill eller orkar mer. Imorgon ska jag slipa lite på byrån och se om den duger eller om jag får jobba lite till på den!

Idag har jag slängt iväg ett par sommarjobbsansökningar, problemet ligger bara i ”vad ska jag bli när jag blir stor”. Jag bör väl fundera på vart jag ska lägga min spjutkompetens, folkhälsa, organisationer, grupper, individ. Friskvård, motiverandesamtal, strategisk eller operativ? Helt ärligt så vet jag inte, grundtanken var att arbeta med företagshälsovård, men min karta har vuxit något otroligt. Samtidigt som jag finner en större förståelse känner jag mig samtidigt om möjligt ännu mer förvirrad. Folkhälsa i all ära men jag vill nog inte vara spindeln i nätet, rätt svårt att få ett sådant jobb med i och för sig! Men åter till jobbansökningarna, skickade iväg till tre kvinnor som arbetar mycket med projekt, håller i lite trådar. Vet inte hur lämpligt det är att skicka en jobb fråga när man inte vet vad man söker, men nu har jag gjort ett försök och jag har ju ett sommarjobb om jag vill. Men man kan ju inte vänta för länge innan man tackar ja eller nej.


120202

Idag fyller min lillasyster 18 år! Känns faktiskt väldigt konstigt att hon blivit så stor, eller det har jag väl märkt men just i detta nu halk kör hon, om 27 (?) dagar kanske hon har körkort, hon har bokat tatuerings tid. Herre gud! Hur som helst så kommade jag i mina fotoalbum för att se hur liten och söt hon en gång var (fortfatande väldigt söt!). Fastnade för några andra bilder med, jag har tagit kort på korten så ni får ursäkta kvalitén!
Jag och lillasyster under hennes första sommar, liten blekfis!
Hon visar stolt upp sina presenter...
Jag och min älskade pappi! (kolla pappershögen i handen :P )
Finaste mormor på mitt ettårs kalas! (vart har de där brun generna tagit vägen?)
Nu ska jag ta tag i lite plugg, sen ska jag måla vidare på vår byrå (kanske glömt säga att jag "renoverar" den, började igår och hoppas på färdigt resultat på lördag!) och laga mat! Sen blir det förstås kalas!

RSS 2.0