101127

Hur härligt är det inte med lördag!? Jag har gjort staden med farmor, väldigt mycket pengar försvann. Men nu börjar det ta på julklapparna! Härligt, det var dessutom alldeles lagom med folk ute! Sen har jag adventsfyntat klart! Mega mysigt! Kaffe och pepparkakor med mammas man, han behövde hjälp med en CV, det blev kanon bra! Min lilla sötnos kräktes i mammas säng när jag var där. Stackarn, när jag skulle ta hand om det (mannen i huset höll på att själv kräkas så då fick man ta tag i det) hur som hellst, det låg två jätte stora as äckliga vita platta äckelmaskar i kräket. Fy fasen vad äckligt! Inte konstigt att stackarn är mager. Men vi åkte in och köpte avmaskningsmedel så nu ska han väl bli frisk. det var banne mig bland det äckligaste jag sett!

Kvällen bjuder på ute mat med två fina tjejer och sen Harry Potter på bio! Mega mys! Bättre kan det inte bli. Borde ha pluggat lite idag, meeeen orkade inte. Konstigt att man inte kan vara förberedd. Imorgon får jag försöka lite, ska ju inte ut på fällt förän på onsdag! Ullared igen på måndag och jobb på tisdag! Ha en super trevlig kväll!










101125

En dag i julens teken är avklarad, nu soffläge! Efter skolan gick jag av hos mamma så åkte vi till mormor för att få köttbullar och baka pepparkakor! Det måste varit de godaste hitills! Bra råvaror? Min roll i vår tradionella pepparkaksbakande är att spela julmusik, tjöta och flamsa runt. Det är nog det som jag är bäst på! Jag vaktade även ungnen! Perfekta bakta kakor med blåssjukdommar. Gay-grisar skapade mamma, hihi det beror väl kanske på vad man tänker på, mormor skrattade gått åt mi och mamma som fnittrade högt!



Hihi sååå söta! Lilla mormor ville inte vara med, otur att min kamera är seg!



Blåssjukan?



Hihi sista plåten, inte bara jag som var trött :P



Massvis blev det! :)

I denna snöiga verklighet som vi lever i förundras jag över hur man kan bygga en sådan här praktisk vänthall...




101124

julkänslan kryper fram. Det är snöstorm ute idag igen, men det gör inget. Jag har varit ute i omgångar idag, stundvis pulsat fram för att i nästa ögonblick glida fram på isbana. Morgonen startade kanske lite för tidigt, det var dags att infinna sig hos tandläkaren 0810. Åter igen fick jag en ny tandläkare, jätte mysig tjej. Undersökningen tog tjugo minuter längre än det brukar, hon var jätte nogrann! Sen var det mössa, luva, handskar och halsduk. Knappt att jag såg något men jag frös inte! Sen försökte jag smyga i köket, lyckades tydligen inte så bra med det, men det kunde inte passat bättre med en kopp hemmagjord varm choklad en blåsig och snöig dag som denna! Sen var dags att bege sig ut i stormen igen, kaffe med en bästa vän och julklapps rekning. Nu tror jag att jag har läget under kontroll! Jag har gjort en jättefin blockljus-adventsstake! Orkade inte ta bild på den, men kanske imorgon efter pepparkaksbaket! Soffläge sen blir det äntligen sängen! halv dag imorgon och sen helg! Fältstudie nästa vecka, spännande!


101123

Ser inget slut på snöandet, det har varit en intressant dag. Gårdagen spenderade jag bland annat med att läsa flera kapittel i fel bok. SUUUCK! Långa bussresor, grymt bra föreläsning (kan man önska sig samma lärare hela utbildningen?!) Frusen och blöt av all snö. Men det har varit en bra dag. Ett par djupa andetag och lite mat så kändes livet lättare. Bäste pappa hämtade mig, vi pratade och han lagade mat. Det blev lite kaos när grabbarna kom, sen blev det lugnt igen! De är för söta de där två! Sen soffade vi, det är det som vi gör bäst! Väldigt sen kvällsmat står i ugnen, men söt jobbar kväll och jag är "ledig" imorgon. Destperata hemma fruar brusar i bakgrunden, skänt med orealistiska konflikter och förhållanden! Imorgon ska jag till tandläkaren, mys frukost, fika och julklappshandlande med en bästa vän. Sen blir det att plöjja en pedagog till, sista examinerande boken. "Bara" en fältstudie på si sådär fem A4..Tjoho! Sen är det sista kursen för denna period! Folkhälsovetenskap, vi fick träffa den läraren i förmiddags, helmysig, det såg ut som om han duschat igår kväll, lagt sig och klivit direkt in i klassrummet! Hihi, det ska bli kul, han verkade jätte bra!


101121

Jag älskar söndagar, det är den enda dagen utan måsten. Dagen har varit allmänt grå, all snö är borta, det är grått. Min paradgata lyser fint av adventspyntningen. Jag minns förra året, köpmännen ville inte sätta upp belysningen. Jag är traditianolist och höll på att deppa ihop. Hur kan det bli jul shopping och nytt år utan de klassiska volangerna med stjärnor i mitten? Många hade samma åsikt, lite senare än vanligt kom de upp och vi fick en fantastisk vinter! Jag är helt slut efter ett bx´n kick pass med M. Fingrarna skakar, det var grymt svårt att tvätta håret. Mat vore gott, orkar man?

Jag minndes ett par vackra rader förut, Jag skall aldrig mer säga sanningen till någon som saknar förmågan att förstå. Det har jag inte gjort! Det känns bra, jag är helare och mig själv. Vi skrattar, busar och är ett fantastiskt team. Och jag kan säga sanningen för du förstår och lyssnar!


101120

Tjohooo! Nu tror jag att jag är klar med hemtentan! Lite osäker på refereringen men hoppas att det är rätt och att det räcker. Jag känner mig utpumpad, har svårt att reflektera över vad jag har läst. Jag kopplar samman tillfällen med "jag läste något bra om det i en bok", frågan är ju vad?! Noll koll! Det kanske lossnar och faller på plats när allt detta är över! Jag ska ta och göra iordning mig lite nu är det tänkt! Morgonen började med ett cirkel pass med M, halv snöstorm ute, kallt och otäckt! Men när vi lämnade gymmet hade det lugnat sig, en känsla av söndag for förbi. Det var så lugnt på gatorna, kramsnö som yrt omkring låg fridfullt i högar. Sötaste låg och sov så gott när jag kom hem, trekantig åt han frukost och jag värmde lite soppa!

Fredagen var helmysig. En vän hörde spontant av sig, spontant är bra, det gillar jag. Vi drack lite vin, snackade skit, smaskade mörkchoklad och kollade på idol. Med andan höll jag tummarna för olle, det gick ju kanon bra! Han ska väl inte vinna men, I LOVE HIM! Hejja hejja lite till! Vi hade helmysigt och hon har nu fått en veckas fri träning med mig! Imorgon blir det box´n kick om vi får plats!


101118

Idag har jag läst och läst och tvättat. Förundrats över trångsyntet och en lätt ångest över att jag inte kan argumentera för varför jag får en molnande känsla i magen. Kommer jag att utveckla ett sådant tänkande, sätta svåra ord på känslor, gå till grunden för att nå klarhet. Orken finns inte just nu, högskolan tar orken ur mig. Det är otroligt hur mycket man kan förvänta sig av studenterna. Men vi klarar ju det uppenbarligen. Skolan imrogon, arbetet är jag inte nöjd med, men vi ska ge varandra tips och feed-back. Hoppas på det bästa! Inlämmning på mådag. För många sidor att läsa i helgen, finslipande på arbetet och något kul kanske? Skulle verkligen behöva semester! Men snart är det ju jul! Jag villl pynta! Jag vill även köpa röda handukar, sååå onödigt! Men jag vill! Snart kommer mormor och morfar på lite fika! Dags att väcka guben mig!


101116

Tisdag, all energi är slut! Både fysiskt och psykiskt! Efter skolan sprang jag till jobbat för att skriva lite papper. Sen var det raska ben hem och till gymmet. Jag han precis till ett skivstångs pass, det var en ledare, hans lillasyster och jag! Hehe lite lite folk, dum tid för de flesta antar jag för passet var jätte bra! Kom nästan inte ner för trapporna! Lätt skakig i kroppen och ny duchadt sitter jag i soffan, helt oinspirerad av att plugga. Men vad gör man!? Imorgon är det inlämning av första hemtentan, nr två är knappt halv klar. Ska limma fast mig i skrivbordet på torsdag och på kvällen ska jag njuta framför Hatty Potter! Söta L lämnade den i min brevlåda förut! Det är en morot som heter duga det! Chips och dipp vore ju ett plus! Men det blir på torsdag om jag varit dukig! Kanske inte så bra med skräpmat kvällen innan tenta men ändå! Det får nog bli soffläge nu, får plugga imorgon och hela torsdag!

Vi har suttit fem stycken och observerat en grupp på tre personer som hade förmiddagsfika. Ganska rolig övning faktiskt! Tyckte synd om stackarna som vi glodde på! Hur skulle ni reagera om det satt ett gäng och anteckande för fullt? Men jag känner mig säkrare inför fältstudierna nästnästa vecka!


101114

Nu sitter jag åter med skolarbete, nu är det söndag på riktigt. För lång sovmorgon idag med, traditionell idol-repris och fika med far mm. Men att det ska vara så svårt att formulera ihop tre sidor av dessa svåra böcker. Ser inget slut på eländet! Om två timmar sitter jag i en mysig bostadsrätt och inväntar spänd kvällens tre rätters. Det är lyx det! Fem glada tjejer och jag, alla i olika livsssituationer. Skrattar och skvallrar. Vi har allt jobbat ihop för många årsen.

Tanken med min kurs är att arbeta pedagogiskt med vuxna, Vygotskij skriver om barn!? Det är väldigt intressant, faktiskt, men..ja, vad lär jag mig mer än hur en vuxen ska agera för barnets lärande? Freire har jag inte ens börjat på än, fasligt vad seg jag är. Det verkar som om klassen redan är inne på slut fasen. Men jag har ju två dagar till innan dead-line.

Grannen spelar enformig musik, bam bam bam bam. Påminner mig om metronomen från förra kursen, fötterna trampar i takt, tankarna svävar iväg från allt vad pedagogoik handlar om. Är det meningen att man ska bli halvt ointresserad av det intressanta när man står med det framför sig? Är det så man lär sig? I efterhand så uppskattar jag det, tror mig se ett mönster från en vän. Mitt upp i allt hamnar man i en tjock dimma, går in på djupet och ser inget slut. Vardagen försviner och allt man vill blåser bort.


101113

Det känns som söndag, dö trisst! Grått och regnigt. Jag känner mig lika dan, flamsar lite för att försöka rycka upp mig men det känns lite svårt. Halv ligger i vår underbara soffa med en seg bok, Vygotskij och pedagogiken. Avhandla hans teorier och sedan är det bok nr tre för denna vecka. Avhandla hans teorier och sedan jämföra och argumentera. Lätt som en plätt! (otroligt ironisk!) Vi sov förlänge idag, men det var skönt! Finns inte direkt något annat att sysselsätta sig med än att plugga, det är så gott som iordning här nu! LOVELY!

Gårdagen var kanon mysig! Vi hade ett par vänner här på middag, vi skrattade högt och spelade vårat nya spel. Brain storm, det kan jag rekomendera starkt! Jag och L vann! Dream team kan man nästan säga. Vi bytte till mitt absoluta favorit spel, vilda gäster med gester. UTKLASSNING!



Kill lag, A A
Kill lag J C
Tjejlag L E
Och dream team M L!



Grabbarna högg först in på min hemmagjorda Semifreddo med hallon och daim.

   

   

Så här söta är man när man spelar Brain storm!



Nya soffan upppskattades! Så goo!



Här kämpar vi för att vinna i vilda gäster med gester!

Riktigt trevlig kväll! Nu blir det kopp nummer två och mera plugg!


101111

Dagen började kanon bra! Det är fantastiskt när man får vakna när man vill, kaffebryggaren puttrade ljuvligt. Ljudboken startades och jag antecknade flitigt. Frammåt ett var mitt paper klart, jag ska givetvis dubbel kolla om någon dag. Imorgon blir det dags för nästa bok och paper. Vi skall även få lite kvälls besök, kylen är full och imorgon ska vi kocka för fullt. Den sista delen till soffan kommer imorgon! ÄNTLIGEN!!! Spika upp lite tavlor, slänga skräp och sen ska vi bara njuta! Vi ska bjuda på "aftikans köttfärs" och hallon semifreddo med daim.

Min söta mamma med man var här förut, de var så snälla att de gick igenom mitt paper. Kollade mitt språk och isärskrivningar, har ju lite svårt för det. Men nu ska det väl duga, får vänta på den hårda dommen från damen med onödig information. Efter fikan var vi otroligt duktiga, en sväng till blomster affären och mat affären! Sen tog vi tag i borrmaskinen, det blev kanon bra! Mer behöver jag nog inte säga! Det finns dock tillfällen då vi bör vara lite mera nogranna. En spegel brakade i backen. Obra! Sen var det med nöd och näppe som vi fick dit taklampan. Jag målade fel..ååh! Vi får lösa det en annan dag!



Såååå bra!!!


101110

Hemma dag idag, sjukt mycket skolarbeten. Nr 1 har påbörjats, några få rader ska förhoppningsvis bli två sidor. Måste bara läsa ut boken först. Vetenskapsteori för nybörjare, Nybörjare kan man ju lätt säga att jag är! Det är svårt, sjutusen nya ord som man på något sätt ska kunna förklara för att förstå vad det står. Det är väldigt bra att A jobbar natt, då måste jag ju smyga på dagen. Man smyger väldigt bra när man läser och skriver, svärandet blir det lite värre med, menmen! Bäst av allt är att jag har en nästan lika dan inlämmning till samma dag och en mindre om ett par kapittel snart med. Tjoho vad mycket att göra! Fältstudie och en grundlig rapport skall även skapas innan vi går vidare till nästa. Hur kan man redan längta? Började ju igår! Pedagogik är ju kul, men ska man verkligen bara läsa och skriva om det?

Mäster-duo'n herjade i köket nyligen. Det skapades piroger i massvis! Riktigt goda, lite väl opna var vi nog då vi fick lättare brännskador i munnen! Men så går det när man är hungrig och har tomater i! Köttfärs, bacon, champinjoner och chilicrem fraish. Bäst av allt är att diskmaskinen får ta det tråkiga! Nu får jag plugga vidare, får hoppa kvällens planer då jag inser att jag har liiite för mycket läsande kvar. Kaffe nästa! (dagens första kopp, inte dåligt det!)


101109

Ja det är lika farsinerande varje år, varför lär vi oss inte att snön kommer och att man får vara försiktiga. Kolla på vädret och sätta på vinterdäck!? Det konstigaste av allt måste ju ändå vara kollektivtrafiken. Jaja inte min avdelning men det är ändå lite konstigt. Så här mycket liv var det på stationen när jag skulle hem, ton vis med bussar och tåg som inte gick,,



Ska jag nämna att det snöat in så man inte kunde sitta?!

Hemma fixandet går sakta men säkert frammåt! Jag tod upp borrmaskinen och satte upp två hyllor förut! Riktigt bra om jag får säga det själv! Döds mycket plugg hemma den här kursen, börjat lite smått men imorgon och resten av veckan vet jag iaf vad jag ska göra!




101108

en otroligt lugn känsla har infunnit sig. Diskamaskinen brusar i bakgrunden. Ny duschad, morgonrock, filt och skönaste fotöljen. Underbart, jobb och träning är avklarat. Seg huvudverk, men det känns bra. Kikat lite i den nya kurslitteraturen, Dödshjälp är ett kap, spännande men jag förstår inte varför. Jaja imorgon startar vi den nya kursen. Fick bäste starten på dagen, söta A kom in och väckte mig. Frukosten stod på bordet! Mys! När jag kom hem fanns det mat i kylskåpet! Så härligt, speciellt när man är såhär lagom seg som jag är nu. Det där rycket får vänta tills mitten på veckan.


101107

Söndagar är underbara, idag har solen strålat för fullt. Halv kallt, skön promenad till mormor och morfar. Hel kul hemma hos dem, massa skratt och fullt av kärlek. Pinsamma barndomshändelser pladdrades för fullt, men det är sådan jag är. Lätt till känslor. Som treåring tog banken alla pengar i min spargris, vattenfall ner för mina kinder, massa baloner till mig och en högröd mamma! Hihi! Gårdagen bjöd på kalas, jätte kul. Nya människor och massa mat. Väldigt trevligt!

Jag har fått ett dröm schema denna kurs, mycket hemma jobb, I like! Väldigt sugen på att göra ett sista ryck här hemma, en bokhylla, två små hyllor och fixa till de i köket som hamnade snett. Och min köks soffa! Den ska jag nog fixa snart när A vaknar, kommer bli sååå bra! Pappsen och jag ska åka och slänga det sista skräpet i veckan! Gött!

Imorgon blir det lite jobb igen! Kuligt! Jag ska även till gymmet har jag tänkt, nu känner jag mig frisk och det är verkligen dags att börja igen. Vågen visade en lätt uppgång, inte kuligt!



Mormors galma köks soffa som hon målat om till mig!
Jag har klätt den! Blev perfekt i hallen!



Mitt nya skrivbord! Stor arbetsyta!


101105

Nu har vi varit på SAW 3D, den var helt ok! Stämningen sänktes dock då vi fick vänta 40 minuter(!!!) pga tekniska fel, men nu är den sedd! Väldigt grov, mycket blog och det var fasligt många som dog. Inte direkt samma stil som tidigare, förut har många hant en "chans" att överleva. Men betala för 3D och åka ett par mil var det väl inte värt. Hemma i soffan, absolut! Imorgon är det tvätt, mys-fika och kalas som gäller!

Det finns så otroligt mycket kärlek på mitt jobb! Jag känner mig helad efter dagens arbetspass, att så många bryr sig! All kärlek! I´m back on monday! Skönt när man kommer och "räddar" dem. De har total kaos, jag gör det som de vill och behöver inte tänka på tusen saker som man måste när man jobbar där!

Lite fix och sen blir det sängen!


101104

Nu var andra kursen avslutad. Himla skönt, den har varit en plåga! Vårat lilla kaos fortsätter här hemma, men vi grejjar för fullt! Bra team, stackars A jag har lite humörsvängningar. Men det blir bra, det blir det faktiskt. Våra walking-garderob ska fyllas med kläder nu! Skruvat hyllor idag, det blir nice! Skönt att få upp kläderna ur sopsäckarna! Imorgon ska jag jobba och kvällen bjuder på 3D bio, SAW! Lilla syster är såå nöjd! Sen är det helg! Tvätta, fika och fixa. Två kalas ska avklaras, jobb på måndag och kurstart på tisdag, Pedagogik, spännande!


101103

Ikea avklarat! Hemfärden var otroligt jobbig, en lätt huvudvärk, små hungrig och trött! Ni som känner mig vet hur jag blir..Bilen var fullknökad, A fick sitta dubbelvikt ifram. Ett stort skrivbord till mig resulterade i att jag fick köra hem så vi fick dra fram säterna jätte långt för att kunna stänga bagageluckan! Jag var trött som sagt, nägon gång när vi borde närma oss hem, ser jag till min förskräckelse att vi är i en kommun en timme hemmifrån! Huuuh! Tälamod existerar inte, men det var bara att fortsätta hemmåt. Frammåt nio fick vi i oss lite mat och världen känndes mycket lättare att leva i!

Vi fyndade bl a Ett skrivbord till mig, lådhurts till A, vitrinskåp, massa lampor. Krokar, ljus och annat som jag glölmt av!


101101

Måndag, en bra dag. Första natten i nya lägenheten avklarad. Det känns riktigt bra, börjar få lite ordning. Men det är mycket kvar! Vi ska nog börja borra och så ikväll. Förvaring kommer att vara a och o för att det ska lite mindre rörigt ut. På onsdag tror jag det blir ikea, eller fredag vi får se! Det behövs endel saker, mäta lite sen. Men först ska jag röjja till tonerna av R.E.N.T! Jag har tagit lite dåliga bilder över köket och extrarummet.







Det blir bra när det är klart!



Tack super söta Linda för ny design på bloggen!


RSS 2.0