110131

Har haft en dag i skräck blandad förtjusning, jobbet är allt bra härlig. Speciellt när man får förklara läget utan att jag faktiskt inte jobbar. Kul att få höra att det är skönt att jag är inne så man vet att läget är under kontroll! Mega glad! En stycken bamse biff för den med stålmage har utförts. Vet inte hur stora oddsen är att just jag är inne den dag då dessa prover kommer, håll i er...rötad grismage med innehåll, har malts i en matberedare. Så otroligt segt och äckligt att maskinen började ryka. Blä. Men det som inte dödar det härdar. Inga ulkningar den här gången, ni minns väl historien om kycklingen? Bland de andra härligheterna fanns blod (!!!), skållvatten, en av kossans magar, det som är slutprodukten av vad kossan äter och lite annat härligt. Men det är kul att företaget satsar på att specialisera sig på den nya marknaden som biogas innefattar. Jag är stolt att ha varit med i uppstarten och den första på företaget att homogenarisera för analys och även kommit med förbättrings alternativ! Hemtentamen intervju väntar imorgon! En fika med en söt vän (just fasen!!! jag måste ju fixa en sak ikväll!!) Seminarium uppgift skall skrivas klart, kaffe med mammsen (?) och Box! En härlig dag att vara ledig på!

110130

Idag står plugg på schemat, jag är faktiskt osäker på vad det är jag ska göra. Alla examinationer är väldigt luggiga tycker jag. Men men det ska nog bli bra det med! Jag hade en kanon kväll igår! Det är fantastiskt när man får så god mat att man knappt inte vet vad man ska ta vägen! Förrätten bestod av en halv ljummen avokado soppa, jätte god! Och en bröd bit med basilika creme. Sedan kom huvudrätten! Ojojoj vad gott! Det var helt otroligt gott! Oxfilé gryta, ganska basic, det är ju då det blir bäst! köttet var fortfarande härligt rosa innanför de hastigt stekta kanterna. Det är inte dåligt att lyckas med det! Stopp mätt så var det dags för efterrätt, en glass pyramid med hallonsås. Helt ok.
En massa skratt och flams stod på schemat efter all mat, Jag älskar "vilda gäster med gester"! Det här spelet hette "med andra ord" och hade samma stil. Beskriva vad som står på en "lapp". Fasen vad vi skrattade, så himla kul! Det står på min shopping lista! Sen badade vi spa tunna ute, väldigt skönt! Helt genom varm och mjuk i kroppen satt vi och pratade lite innan vi åkte hem. En bra kväll helt enkelt!
En massa plugg har det blivit idag, eller rättare sagt en massa avsatt tid och ett fåtal skrivna ord. när ögonen gick i kors hoppade jag i träningskläderna för lite box'n kick med m! Skit gött! Huvudet fick verkligen vila för att energi gick åt för att orka med passet. Igår var jag i gymmet, vilket resulterade i grym träningsverk idag. Får nog bli bättre på att variera gymmet med pass. Sprang på löpband igår med, riktigt gött faktiskt. Men jag längtar till isen försvinner i spåret!

110128

Fredagen då tvätthögarna var större än någonsin! Fy fasen! Men nu är allt uppe, bara det roliga att vika och sortera kvar. Jaja jag känner mig tillfreds idag igen!
0645 Klockan ringer
0646 dags att sortera tvätten
0655 släpar ner första omgången
0700 sängen!!
0830 klockan ringer
0832 ner med nästa lass, in med första i torktumlaren
0840 sängen!!
0900 klockan ringer
0902 ner igen
0910 sängen!
1030 klockan ringer
1032 ner ännu en gång, upp med blöta kläder
1050 kläderna är upp hängda
1051 kokar ägg och plockar fram sminket
1112 fit for fighit, ringer pappsen
1215 pappsen ringer, ner igen
1230 pappsen och jag anländer till finaste farmor och farfar!
1235 kaffe och sju sorters hemma gjorda kakor
1300 Lillasyster anländer, all kärlek till henne <3
1340 Dags att åka hem till tvätten!
1400 internett dosan fungerar inte, telefonkö
1420 tjoho nu kan jag betala räkningar......
1440 fattiglapp surfar runt
1500 hämtar tvätten
1510 bloggar
next up sortera det som torkat och plocka fram snabeldraken, ajaxsflaskan med kanske? (hihi söta farmor hade hittat en liten novell som jag skrev när jag var tio! Om just dessa två karaktärer, något om att de kidnappade min mamma. Min mamma är städ freak så det var väl ett sätt att säga att jag hellre vill att hon skulle vara med min än att städa i tid och otid. Men det var det nog ingen som kopplade ihop det då, inte nu heller, mer än jag)

110127

Nu har jag lyckats konstatera att förra tisdagen inte alls var den längsta dagen ever, det var dagens dag i skolan. Förra tisdagen fick min fina vän en otroligt vacker liten tjej som lyckats förtrolla mig! Denna dagen fick det duga med semla! Jätte gott! Fika besök med present! Vi fick rosa satin lakan! Passar utmärkt med tvätt tid imorgon, halv suck för att det är kl 0700! Men jag måste plugga massor! Åter till den lååånga dagen, behöver man säga mer än att vilda diskussioner om politik? De sista 45 minuterna gav något iaf! Seminarie uppgift ett ska tas tag i imorgon, sen är det ju bara nummer två och hemtentamen kvar!
Känner mig lite ur fas just nu, men det ska fixas imorgon med egen tid och hemma pyssel! Nu blir det lite handsömnad i soffan!

110124

Idag har jag uträttat ett viktigt ärende på staden med två fina vänner! Ätit grymt god mat! Slängde ihop massa överblivet och udda i en form med kyckling, riktigt bra! Igår gjorde jag nog den godaste stroganoffen! Nytt till maten är Mathavre, det kan jag rekommendera starkt (ni som tål gluten ;P ) Det ser lite otäckt ut men är riktigt bra ist för ris och liknande. Gött tuggmotstånd!
Fick en löneavisering idag, tjoho! Jätte gött! Det täcker iaf böckerna jag fick på posten idag! Nästa löning blir nog roligare! Jag skulle nog få jobba heltid om jag ville, men jag ska in så mycket jag hinner och orkar tänkte jag! Imorgon blir det skolan, känns skönt att jag har hunnit läsa det mesta nu! Efter det blir det fika gånger två och sedan box!
Jag känner mig otroligt lycklig just nu! Det känns kanon bra på många sätt, jag brukar ju ha en tendens till att "glida under isen" efter för många mörka månader. Men inte nu! Kan vara för att det händer mycket positivt runt mig nu oxå!
Missade solsidan, får nog kolla in den på play nu!

110122

Idag har jag varit riktigt duktig! Och dagen är ju inte slut än på länge! Jag har läst hela boken som jag så snällt fick låna. Skrivkramp i handen efter allt antecknade. Svårt att veta exakt vad som är viktigt inför kommande veckor. Men nu har jag mig en bra grund! Nattgästen har åkt, efter ett par timmar med broderligt sällskapande framför PS3. Nu är jag ensam och spelar bra musik! Kaffe gäst på ingång, tror jag, senare i em sades det. Kaffe är ju aldrig fel! Kvällen kommer att bli jätte lugn, helt enligt mina planer! Vad ska man göra imorgon är frågan? Ingen bok att läsa, de har skickats men inte anlänt till min lilla stad. Kvalitets tid med nära och kära kanske? Det är otroligt bra för energin!

110121

En härlig dag på jobbet idag. Massor att göra, jag var i mitt esse! Första timmen var lite sådär iof, så många fantastiska människor att prata med! Massa kärlek! Åååh jag blir så glad när jag varit där! Jag älskar verkligen mitt jobb, men jag vill inte ha de arbetsuppgifterna jag har (inte föralltid iaf). Jag ser helt nya saker där nu, Vad jag måste lärt mig mycket på lite drygt en månad. Det bådar gott för framtiden! Det blev en lång eftermiddag, med huvudvärk. Inget ovanligt när jag jobbat, eller när jag jobbade heltid var det inte så. Men nu för tiden är det så. Man vänjer väl sig med alla lösningsmedel när man är där förjämnan. Så min slutsats är att det är nog inte ett så hälsosamt jobb. På måndag är det dags att jobba lite igen! Jag ska lära mig nya saker, inga ömtåiga kläder för här ska arbetas med stark syra. Jag gillar inte syra. Spänner mig som fasen för att inte klanta till det. HNO3 är inget vidare att få på sig, I KNOW! Men det är nog den trevligare H2SO4 som väntar mig på måndag! Hehe halv kul historia om 1 dagen efter min arbetslöshet så fick jag komma in på en ny avdelning, upparbetning av mineraler. En variant så använder man sig av en syra som driver ut vätska (eller något liknande). Hur som hellst, skitnervös äver allt nytt och så får man veta att om man får den syran på sig i storlek som en femkrona (!) så är det sten kört. Dead meat liksom. Fanns ett nödkitt som man skulle ha nära tillhands ifall man råkade skvätta på sig.

Mycket tröktjöt blev det, men vi har bokat thailandsresa! Fantastiskt härligt att se fram emot! Finaste sambon handlade i dag när jag jobbade, hackade upp allt till taco´s kvällsmaten. Raderade och ominstalerade min dator, nu är den riktigt bra! Måste erkänna att jag har det väldigt bra! Han och bror sin spelar COD nu, ett team spel med zomies. Rätt kul att höra på dem faktiskt! Jag ska nog hoppa i säng, trött som ett as! Ska försöka ta mig upp till morgonpasset på gymmet. Om jag orkar! Sen blir det massa plugg!


110120

Vilken dag, en föreläsningsdag full av diskussioner! Riktigt kul, då får man chans att se lite hur teorierna fungerar i verkligheten. många suckade väldigt ofta, såg även endel ögonhimlanden. Men det hör till, jag gjorde väl en å snnan suck jag med. Men jag tror att det är viktigt att få höra andras åsikter och synvinklar. Vi redogjorde för en del gamla gubbar och vad de stod för. Ett kanon bra arbetssätt och det sparar mig ganska många sidor i boken som jag fått låna lite tillfälligt. På lunchen tog vi en härlig promenad i den strålande solen! Det har vänt! Solen värmde!! Åååh lyckan är total! Var förvisso ganska många minus ute men vad gör det!

Jag var döö trött när jag kom hen, ni vet så där som man bara vill läägga sig i soffan och strunta i allt. Till och med att magen kurrar. Men jag var inbokad på ett pass, så mat i magen och se till att byta om! Trött som få går jag iväg på isgatan, när jag checkar in på passet upptäcker jag att det var ett intensivpass! Shit tänkte jag, men det får ju gå! Och det gick kanon! Höll på att kolavippa någon gång, men nu är jag människa igen! Lagade en fantastiskt god laxsoppa, dusch och nu funderar jag på att läsa lite! Imorgon blir det jobb, jätte härligt! Ska försöka komma in så mycket jag bara orkar och hinner (och får) Pengar finns ju inte i överflöd direkt! Massa inredningsplaner, men thailandsresa är prio ett just nu! Och pengar så man överlever juni! detta planerande, jag försöker ju att inte planera, men samhället är ju byggt så.

Vi hade som sagt många intressanta diskussioner idag, jag funderade på att bryta den svenska normen idag. När jag väntade på bussen fanns det ett bord ledigt, ska jag ta det eller chocka någon ensam förskräckt svensk? Ne jag tog det lediga bordet. Men sen kom det en kille och satte sig vid en herre (det fanns då flera lediga bord), mannen såg helt förbryllad ut. Och blev sedan väldigt upptagen med sin mobil! hehe! Kul det där, i vissa länder så sätter man sig alltid brevid någon annan. Finns det en person på bussen sätter man sig artigt brevis och börjar samtala. Varför är vi så inskränkta och rädda för att någon skall inträda i vårat område? Det sägs att Svenskar vill ha minst en armlängd mellan sig själv och andra. Jag är lika dan, när det gäller främmande människor, men varför denna skillnad mellan kulturer?

Imorgon blir det fredag på riktigt igen, chiabata bröd på jobbet! Längesen nu! Sen blir det även främmat, ska fixa tacos! A skulle visst förbereda, sötis va?! Natt gäst blir det med, jätte kul!


110119

11:37
Lektionsfri dag idag, härligt! Jag saknar dock båda böckerna som vi ska läsa denna veckan. Typiskt! Men en kommer nog imorgon på posten och den andra får jag låna av en jätte snäll klasskompis! Men jag har varit väldigt duktig, börjat läsa en annan bok och skriva lite anteckningar. Förbereder lite, eftersom jag är lite efter. Jag ska snart fram på stan för lite lunch med en kompis. CSN var väldigt välkommet idag! Sparasparaspara! Kolla thailands resa i eftermiddag! Hihi så kul! Hoppas att chefen ringer snart så jag får jobba lite, vore skönt att börja få ihop lite mera pengar!

Jag vaknade imorse av ett sms, ögonen fylldes av tårar. Jag är lite blödig, eller väldigt blödig. En frisk tjej på 4,7kg (!!!) har kommit in i våra liv. Min bästa vän har kämpat tappert och är väldigt trött. Men vad härligt att de mår bra! Jag kan bara inte för mitt liv förstå att det var en så stor bebis i hennes lilla mage. Men det är ju tydligt att fallet var så! Jag önskar dem all lycka och kan knappt berga mig tills jag får hälsa på och hålla, lukta och mysa! Massa prat med en vän som gjort det största i livet! <3

19:45
denna fantastiska dag fyller fantastiska Smulan år! Hennes dag har varit en av de positivaste ever! Jag har fått det där fantastiska mms:et jag ville, en söt liten tjej med gooooa kinder! Lunch med en vän på staden, hon chockade mig gång på gång! Jag fattade noll, lite trög tror jag! Men ack så glad jag blev å hennes vägnar! Vi har varit på en resebyrå, kollat thailand (!!!) vi bokar på fredag! Spännande! Längtar redan!

Kort sagt, en riktigt bra och glad dag! Det är härligt med sådana dagar då man känner att livet är possitivt, att vi faktiskt mår bra och är omgivna av lycka! Soffläge är ett bra avslut på en sådan här dag! Snart lite crime tv! Och kvällsmat!


110118

Omnämner denna dag till den längsta på året. Trök. Menmen man kan ju alltid hoppas att man lärt sig något! Kursen heter samhälle demokrati och välfärd. Ganska långdraget på föreläsningen, ofokuserad. Det är intressant, men jag kan inte så mycket, nu ska vi ut och intervjua politiker eller någon form av handläggare. Ska göra ett telefonsamtal sen, intervjun får vänta till jag faktiskt vet vad jag ska fråga. Fattar noll ust nu, men det släpper väl!

Jag väntar ivrigt på att min bästa vän ska ringa, messa eller hellst av allt skicka en bild på hennes bebis. Jag håller tummarna för att alltå går bra, det kan ju ta lite tid det där. Hihi som jag har väntat, sen första veckan i maj! Nu är dagen här! eller om hon kommer imorgon, vi får se. Bara det går bra och att de mår bra så är jag nöjd!

Snart iväg på lite fika och sen box!


110116

Mysteriet om den bort tappade mobil sladden till datan är löst! Den låg så logiskt i mitt pennställ..jaja det var väl stökigt på skrivbordet och där syntes den ju inte. Den missen gör jag inte om. Gårdagen bjöd på väldigt trevligt sällskap framför "dear John" lite mer filmsugna så jag plockade fram min absoluta favorit "Fantomen på operan". Grannen fick nog sitt igår, men det gör inget, han hejjade så glatt förut!

Food is art sägs det, och jag kan inte annat än att hålla med! Jag har garnerat smörgåstårtan till i eftermiddag precis, kan inte annat än säga att jag är nöjd. More iss less är mitt motto! Om en stund trillar gästerna in och sambon klev precis upp. Damsugarn ska fram och extrabordet skall skruvas ihop, inget mer! Underbart!



Man kunde kanske vara en bättre fotograf när man pratar om konst, men ni fattar grejen iaf!



Mina fina vaniljbullar!

Nu är kalaset över, det var ett väldigt bortfall. Många sjuka nu, himla tråkigt både för oss och dem som är sjuka. Men vi var ett tappert och trevligt gäng här! Nu är här färdig städat och diskmaskinen skvalpar lugnt i köket. En perfekt söndag avslutas med solsidan på tv4! Fantastiskt rolig serie!

Jag känner mig väldigt peppad för skolan nu, lång helg med massa hemma fix var precis vad jag behövde! Mycket hemmaplugg står på schemat såg jag! Det gillar jag. Nästa kurs blir det nog ännu mer hemma plugg, såg ut som om det mer eller mindre bara var tisdag och fredag i skolan i fem veckor (sista veckan var en torsdag ist, men gud vad härligt!) Hoppas att jag kan klämma in lite jobba där oxå! Måste ha en liten back up för sommaren och till thailandsresan! Så laddad! Jag kommer definitivt överleva nästa vinter utan problem med en sådan resa i siktet! Det har varit en totalt för lång vinter igen, det känndes förra veckan och den innan det. Nu är jag trött på vintern och känner mig sådär halv deppig. Skönt med lite ljusa projekt i sikte!


110115

Jag njuter av livet mellan två kurser. Jag skulle kunna vara duktig och läsa in lite inför första dagen. Jag är faktiskt lite sugen på det, väldigt intressant ämne! Men jag tror att jag kör på stile "soffa, kort fix, soffa, lagamat, soffa, lite mera fix, soffa, kaffe i soffan". Än så länge lyckas jag bra med det (datorn står på tv bordet :P ) Jag ska snart slänga ihop smörgåstårtan tills imorgon, garneringen får vänta tills imorgon. Det ska bli kul att göra en egen smårgåstårta, har ju avklarat ett antal hundra tårtor i mina dagar. Majoriteten var enligt ett väldigt otäckt recept, urk när man skulle smaka. Grädde och chilisås var basen. Men folk älskade den, konstigt men sant! Min kommer inte vara ekonomiskt vinnande för catering syfte, men destu godare! Jag kommer knappt ihåg hur man garnerar dem! Kreativiteten skall flöda! OOoo jag känner mig jätte sugen, det finns faktiskt ganska många tillfällen då jag saknar catering/restaurant jobbet. Mest saknar jag min matguru. Jag vill lära mig mer! Men han har flytt norr. Jaja ett avslutat kapittel det där, nu ska jag ju bli hälsovetare! Insåg något igår, något som jag brunnit för länge utan att veta det, ska man kunna kombinera det? Tyvärr innebär det nog en hel del mer plugg..fast det är ju å andra sidan kul!

Ikväll blir det tjej-film hemma hos mig!


110114

Idag fyller min fina sambo år! Gammel gubbe i fyra månader innan jag kommer ikapp! Jag startade med sovmorgon, halsen är lite dum. Men det har gått över efter en stor kopp te, ett grönt te som heter Mareld, hade dock i lite honung som sabbade det lite. Men honung ska ju vara bra för halsen! Snart ska jag springa till affären och köpa lite fläskfilé. Det blir som sagt helg mat till lunch. Ska man jobba tretton timmar på sin födelsedag måste man bli lite bortskämd! Paketet är inslaget och redo att öppnas när han kliver upp.

Jag skulle absolut kunna vänja mig vid fler mornar fraför Malou´s efter tio. Det är alltid massa intressanta ämnen. I veckan har det tydligen handlat om hälsa! Otur att jag bara såg idag, men det var riktigt bra. Det handlade om en dansk familj som har en son med diagnosen Autism. Han sov dåligt och skrek hela dagarna. (kan jag känna igen) De bytte kosten helt, inga mjökprodukter, inget socker och inget vitt mjöl. Jag vet, och många andra, att det påverkar eller boostar hjärnan. Rent logiskt så lugnar det ju ett barn med "beteende störningar". De tog upp de "nya läkarna" och de "gamla läkarna". I Danmark verkar det som om det salutogena arbets-/tankesätt är mer utvecklat. I LIKE! (Ni som inte vet, så är det detta sättet som jag läst om sen augusti)

Jag har funderat mycket, det är roligt att lägga märke på att man ALLTID går igenom vissa faser. Bergodalbana, men nu känner jag att: jaja, låt det va så då. Jag är imponerad av att jag så snabbt kunnat gå igenom alla steg och nå ett tillstånd då jag är färdig.

Mellan två kurser är fantastiskt! På måndag börjar vi läsa "demokrati, samhälle och välfärd". Det ska bli jätte kul och intressant. Men jag är inställd på att det kommer att bli tufft. Jag vakande i morse av ett sms om att mina böcker fanns att hämta ut på ica. Behöver eller borde gå till biblioteket för att låna böckerna som saknas till kursen. Men orka idag? Tar det på måndag efter skolan!
____

Tjohooo! yttligare en kurs godkänd! Nu har man skrapat ihop 22,5 hp! riktigt gött! På måndag får jag tillbaka två tentor, förra kursen och den som precis avslutades! (jag antar att jag faktiskt har 30 godkända hp, eller det måste jag ju ha! godkänd på tentan och medverkande på seminarierna! HÄRLIGT!!) Jag har firat med att soffa med lite godis! Kroppen är inte på topp, men soffa och godis borde ju lösa det?! I hallen ligger ett stort och tungt paket, vårens kursliteratur!


110113

Idag har det varit otroligt vackert ute, solen sken för mig tror jag. Jag vill tro det iaf, det gav mig hopp och styrka. Jag är omgiven av fantastiska människor. Slutseminarie i skolan idag, vo provade akvariemetoden (??) Det var ganska roligt, jag hamnade i mitten cirkeln och vi fick börja prata. Ett pratglatt gäng som gärna pratade lite i mun på varandra, men vi fick sagt riktigt mycket! Sen kom utmaningen, ytter ringen skulle prata, vi fick inte säga något. Skit svårt! Bra övning iaf! En dejt med pappsen, han bjöd på helgmat och följde med till affären. Det skulle shoppas inför födelsedagen här hemma, det blev allt jag skulle ha, men glömde av hemmet! Jaja vi klarar oss nog ett tag ändå! Nu bakas det bullar! Har varit sugen på det jätte länge och nu doftar det ljuvligt här hemma! Imorgon blir det helgmat till lunch! Lite städ.


110112

En dag i samtalets tecken. En lång och utdragen dag i skolan. Seminarie om kritiskt läsande av en artikel. Korta diskussioner om ämnet och långa om värdsliga saker. Inte för att jag har något emot att snacka med klasskompisarna, meeeeen hade hellre åkt hem tidigare för lite mer egentid. Högar av tvätt ropar på mig att jag skall vika ihop dem. Diskmaskinen väntar på disken i slasken ska hoppa in och startas. Jag skulle nog behöva äta något, vad ska man laga? Men jag kom hem tidigare än beräknat ändå! En tur på stan med full blåsa och sedan en kopp kaffe hos finaste! Femte gången gillt? neee, vi ses nog på lördag med!

Vad ska man soffa framför ikväll tro, "sveriges mästerkock" eller "cold case"? Blir nog det senare alternativet, criminal nörd! Kl tjugoett blir det "svärdet och spiran" otroligt fängslande miniserie! Den rekomenderar jag, men man måste se från början, ett sommar projekt är nog att  läsa böckerna. de ska vara super bra. Men å andrasidan har jag ju fem nyköpta deckare i hyllan! Längrar efter deckare! Kurslitteratur är fantasktiskt intressant, men jag vill ha spänningen! Sporten att försöka reda ut orsak och mördaren.


110111









liiite sugen blir man ju!


110110

Göööör trött! Inte många timmars sömn i natt, men det tar jag väl igen snart! Åkte motvilligt till skolan, onödigt. Det konstaterade jag efter fem minuter. Det är intressant, men..ja fick inte ut så mycket av det. Åkte lagom till lunch, hoppade av hos mammi och där stannade jag länge. Vi lagade mat,  dream team! Kaffe är ett måste, givande samtal, jobbiga och utbildande. Mor börjar bli gamal, hon ser inte längre att plocka ögonbrynen utan glasögon (det går inte att plocka med glasögonen på) men det fixade jag! Väldigt trevligt att umgås med mammi!

Helgen bjöd på 30 års fest, jätte trevligt. Lite shopping på söndagen, massa t-shirts! A köpte en bamse tv som jag inviger just nu. Eller vi kollade på film igår men nu är det ju tv!



Födelsedagsbarnet förbereder



Hihihi :D


110106

Hemtentamen är inskickad på vinst eller förlust. Nu vart jag så trött på skiten att det fick duga. Söta mamsen hjälpte mig fatta igår. Många diskussioner med klasskompisar har underlättat något förfärligt! På måndag är det iväg till skolan igen! trodde vi var lediga, men icke! Sista veckan på den här kursen, ledig på fredag! Då fyller A år, men han ska ju givetvis göra två trettontimmars pass i helgen. Tråkigt för han, men jag får väl städa och fixa. Baka en liten kaka, eller tårta.

Projektet att lägga upp gardinerna har legat på is väldigt länge. Jag hatar att sy gardiner, för lätt kanske? Går för fort kanske? Konstigt, det tar högst en halv timme när jag väl börjar. Får ta tag i det, är lite sugen på nya. Tunna vita, ihop rynkade med släp. Men ekonomin tillåter inte det så det är väl bara att sy upp de befintliga.

Projekt-åka-till-thailand-över-jul/nyår är i rullning. Vissa gropar längs vägen, men det ska vi nog lösa. Mitt problem är att jag är si sådär femtontusen kort plus fickpengar. Jobbajobbajobba! Chefen är på semester i ett par veckor nu, men sen får jag börja flirta med henne! Det vore så härligt, vi är ett bra gäng på ca 12pers. Då kan man ju göra vad man vill, alltid någon som vill hitta på något och någon som vill ligga på stranden! Jag tänkte att jag skulle laggt upp lite minnes bilder från thailand när jag var där. Men min externahårddisk är hos pappsen! Imorgon ska jag dit så kanske då!

Vem hittar på att det är röda dagar? Jag har ingen nytta av det, pluggat som ett as hela dagen. A jobbar, Mammsen jobbar. Jag och A skulle ju gått på staden idag, men det var folktomt! Men imorgon gör vi ett nytt försök! Väldigt sugen på en klänning faktiskt! Den kunde ju varit i en butik som jag fått presentkort i men neee.

Började kolla på "svärdet och spiran" igår, var faktiskt bra. Så nu får jag spendera tre kvällar till framför den!


110105

Dagen startade med latte på staden med världens vackraste tjockis! Läppglans och borste i högsta hugg, lovely you! Nästa gång tycker jag att det är vi plus en mini! Det är fantastiskt att strosa omkring med en bästa vän, inga krav. Bara härligt småprat om allt och inget. Ett par affärer och inget shoppande, men jag är bra sugen på en klänning. Kanske något att ha på lördag, A var sugen att gå på stan och kika lite imorgon. Så kanske lite fattigare imorgon. Dagen fortsatte med att jag klarade av en till av tentafrågorna. Körde fast på samma skit igen, så trött på dem! men söta mammsen kan ju allt! Hur bra som hellst, massa tips så imorgon ska jag göra klart tänkte jag! Behöver en lång helg helt ledig innan jag beger mig in på sista veckan på denna kurs. Under kvällens tidiga timme kom tre kvinnor på fika. En del av matlagningsgänget. Lite fika och småprat. Härligt avslut på dagen!


110104

Jag är lätt irriterad och det går ut över andra. Bara så ni vet, inte med mening. Jag kämpar med vad jag anser är det svåraste jag varit med om under mitt halvår på högskolan. Det är bara att kämpa vidare, ingen tar det ifrån mig och jag har en känsla av att det inte kommer bli lättare. Jag är iaf lite glad, vårens kurser är inriktade på politik och samhälle. Nästan alla finns på biblioteket! Hurra skriker plånboken! Inte direkt några lockande titlar för att jag skulle vilja köpa dem så det blir ju bra! Snart ska jag på staden med M och köpa 30års present till helgens festligheter. Sen är det hem och fixa till kaoset i mitt tenta plugg rum. Sjumiljarder papper och böcker överallt, träningskläder, gårdagenskläder, filtar och alla kuddar som borde ligga på en bäddad säng ligger på golvet! Den som säger att det är ordning när man har tenta är korkad, eller iaf inte som jag! Anledningen till att jag ska fixa till det är att vi får främmat av A´s mormor, morfar, moster och man. Ska man bjuda på julgodis rester eller köpa med sig något tro? Jag tror det blir det sist nämnda, trött på julgodis. Igår så var det nystart på ett favorit pass, nya övningar ger träningsverk. Men i revbenen, typ. Väldigt udda känsla, men härligt!

Dubbelblogg på samma dag! Inte dåligt för att vara jag! M och jag ahr gjort staden, snabba och effektiva. Jag tror att vi hittade riktigt bra presenter. Ska bli kul att åka iväg på lördag! Sen var det hem och slappa lite innan vi fick fikabesök. Det var väldigt trevligt! Jag blev väldigt intresserad av en person, A´s kusin som varit iväg och forskat om fetma. Riktigt spännande! Nyligen har jag beställt alla böcker för vårens kurser. 1744kr, rätt okay, de flesta fanns på biblioteket! snart lite crimial minds innan det blir sängen! Favorit program! Bereendevetenskap är riktigt intressant! Kul att man ska kunna kalla sig beteendevetart i hälsa om drygt två år!


110103

Måndag, idag har jag gjort nästan allt utom att plugga. Inte bra, inte alls bra. Men julen är ute, lunch med pappsen och kaffe hos farmor. Det mår man bra av! Mina orkideer har inte mått så bra i det fönstret som jag trodde de skulle gilla bäst, så nu bor alla i köket. Hoppas på det bästa! Pappsen och jag blev påkörda förut, en gamling kom i på tok för hög fart in i kurvan (så fort kör man inte ens på sommaren och absolut inte när det är isgata!) Som tur var tog den i pappas kärra som ändå skulle in på lite service. Hans bil så inte fin ut, men skyll sig själv! Imorgon ska jag plugga! Jag måste, skriva klart 2d&e är mitt mål. Sen är det bara trök ekonomi delen kvar, SUCK!! Nu blir det muskel och uthållighetspass!


110102

Andra dagen på det nya året, jag har mer eller mindre suttit med hem tentan sen jag vaknade. Snart är det dags för lite välbehövlig träning! Easy-line med söta S! Imorgon blir det box med M! Vi hade lite främmat här förut, en skidresa bokades in! Inte min starkast talang, men jag ska prova på längdskidor tänkte jag. Bra träning om inte annat! Ljudbok i öronen, bastubad och läsning inlindad i en filt. Passar mig bra! Vi blir nio personer som åker iväg, majoriteten älskar skidåkning och kommer nog vara ute hela dagarna. Lite väl långt kvar bara, men det är härligt att ha något att se fram emot!

Första dagen på året kunde inte varit mysigare. Ut i ingenstans för att åka pulka, grilla, basta och bara ha det bra! Dagen avslutades med en barn film och ärtsoppa!









Lite kontraster från i sommras när vi cyklade ut:




110101

Då var det dags för ett nytt år, dagen inleddes med sovmorgon. Snart ska vi iväg och åka pulka, grilla korv och basta! Hur härligt som hellst. Dessutom får vi ärtsoppa efter bastun, riktigt längesen jag åt det. Och det är faktiskt gott! Vi hade väldigt trevligt igår, tjejerna slet i köket och grabbarna var otåliga. Som små barn i bilen, när är vi framme? (fast när är maten klar, förstås!) Maten var kanon lyckad, 80kr/person. Asien inspirerad fisksoppa, hasselbackspotatis med fläskfilé sallad & tzatsiki, Lisas smarriga kolapaj med vaniljglass. Kvällens mest övervägande ämne var, skidresa! Imorgon ska vi bestämma när och boka, om jag förstått rätt. Jag planerar att åka längdskidor (för att undvika svindel), basta och läsa! Tänk om det kunde bli så bra att jag kunde få ta mig an en deckare!? Förmodligen blir det något i samhäll/demokrati/välfärdsspåret (nästa kurs).



Egobild i väntan på att få ta mat på uppesittarkvällen, J ville oxå vara med!



Fullt hus på uppesittarkvällen!



Paket spel



Ingen jul utan en julhund!


RSS 2.0