120131

Gjorde en sp himla god tomatsoppa igår! På "frihand"! Lite difusa minnen om en soppa som vi serverade när jag jobbade på en restaurant, denna hade jag lätt kunnat få betalt för!



Dela en ask körsbärs/ plommontomater på mitten, pressa en vitlök, grovhacka en gul lök, skala remsor av en morot och en knippe färsk timjan. Blanda allt i en bunke med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Häll ut på en plåt och in i ugnen ca 20 minuter på 200g.



Pilla bort timjan stjälkarna och koka upp blandningen i 5-10dl vatten tills morötterna är mjuka. Mixa med stavmixer till önskad släthet och häll i en burk krossade tomater, salta och peppra!

120130

Åter igen finner jag mig själv med att göra allt annat än att plugga, men så här i början på en ny kurs kan man inte klandras för det! Hade sjukt svårt att somna igår kväll, kände mig jätte avslappnad och lugn efter yogan men det gick liksom inte ändå. Jag låg i inredningstankar, nu har jag kommit på att jag nog ska bygga mig en sänggavel! Det kan väl inte vara så svårt! Ett litet sidoprojekt med studierna för att främja min kreativa sida, önskar att jag var bättre på att måla just nu. Men jag har rekat ”byggplats” hos mormor, släpkärra av pappsen och ska väl diskutera byggandet med honom vid lämpligare tillfälle! Om nu min söta sambo tycker att det låter som en bra idé! Kikade även på webben efter sängkappor och liknande, kan nog fynda lite där vad det verkar som! En skoltrött tjej behöver lite stimulans känner jag! Jag är expert på att tänka, exempelvis har tanken om att jag måste vattna blommorna slagit mig sen jag kom hem från Thailand, men ännu inte gjort något åt det. Men jag citerar dagens bloggare, ”tänk inte gör det”. Det ska bli mitt nya motto! Så nu ska jag vattna blommorna, förbereda ”köttbullar i röd thaicurry”. Ett recept som jag hittade i någon tidning när jag var på vårdcentralen för en himla massa månader sen! Röd curry, två chilifrukter och massa annat gott, det men verkar starkt! (och där såg ni hur bra fokus jag hade på att vattna blommorna, mat är roligare, soffa är skönare, men nu får jag ta tag i att faktiskt göra det som jag tänker att jag ska göra och inte tänka så mycket!)


bjuder på en "fiktiv" Thailandsbild!

120129

Om jag ska sammanfatta denna helg med två ord så är det ganska enkel, trött och sovit. Tröttheten kom som ett slag över ansiktet och har totalt däckat mig, jag har vandrat mellan sängen och soffan. Och för det goda samvetets skull har jag tagit hand om tvätten som legat i snart en vecka, sorterat upp all smutstvätt som irriterat nog legat på golvet (i brist på plats), skjutit proppar (när jag damsög). Hemmet ser hyfsat ut nu, jag skulle behöva göra en helröjning, köpa lite nya blommor och gärna lite nya inrednings grejer. Men köksbordet pryds nu åter med tulpaner, det är en hälsofrämjande detalj för mig!

Fredagen började med ett otroligt givande seminarium, fortsatte med att jag skyndade hem, duschade och precis hann klart innan gästerna trillade in. Mina söta jobbarkompisar och jag tog ett glas vin innan vi halkade bort till restauranten. Flertalet beställde oxfilé toast med chevréost, mumma! Vi blev inte särskilt långvariga, alla var riktigt trötta och tur var väl det. Själv höll man på att somna och en viss irritation byggdes upp.

Under lördagen skedde ingen speciellt fram till 18, då fick vi främmat åkte iväg för att äta thaimat. Mitt ”dåliga” samvete fick mig att byta ut standard rätten jätteräkor med cashewnötter mot kyckling med cashewnötter, och det var faktiskt riktigt gott! Sen klämde vi två filmer!

Snart ska jag iväg och prova på yoga! Har varit på det förut men det var riktigt länge sen, var iväg med M när hon rehabiliterade sig. Väldigt bra för henne, men nu är det ett nytt ställe med en super söt vän! (hade totalt glömt av det, himla tur att hon påminde mig!)

 

 


Kvällen avslutar vi med film och lite pesto-pasta med vitlöks-parmesan bröd!







120126

Jag är otroligt svårstartad idag, det kanske ändå inte är en så bra idé att plugga precis innan man ska lägga sig. Sov inte särskilt bra inatt, försöker ta mig igenom ett patogent synsätt på friskvård, funderar på att byta kapitel. Men grundtanken var att läsa in mig på det synsättet så man lättare kan se ur deras synvinkel. Sen så blir det nog lättare att argumentera och diskutera när man har en helt annan grundsyn, salutogenes. Ska sätta på lite musik nu och göra i ordning mig! Planen bygger på att jag inte kommer må illa på bussen och där med kunna läsa lite, för att minska arbetsbelastningen i kväll!


Sådär nu är torsdagen snart slut, var det inte MÅNDAG nyss? Känner mig helt lost, kan knappt skriva på tangenterna, får skriva om hela tiden. Och i de läget är det inte så checkt att sitta och skriva arbete, men nu har jag bara lite kvar. Sen får det bli sängen! Men det har varit en bra dag! Lunchat på favorit restaurangen, valde favoriten rätten (dumt att prova nytt!) och sen knallade vi bort till praktikplatsen eller AIL som det heter, men den förklaringen orkar jag inte ta! En trevlig kvinna berättade om avdelningen och vi fick en god bild om hennes idéer, nu ska vi bara kolla med lärarna så vi inte lovar för mycket. På tisdag ska vi prata på deras APT om vilka vi är och vad vi kommer att göra under våren (urk, det blir plugg i helgen med). När jag klev av bussen gick jag och köpte semla! Har varit så sugen och det var väldigt många som postade semlor idag, den var super god! Lyxat till det lite extra idag, men det får man ta när man är så duktig och sliter så! Ne dags för ett sista ryck innan jag somnar framför datorn!



120125

Denna dag har gått ifrån huvudvärk, till spännande ovanligt lärande seminarium, till otrolig irritation vilket gav huvudvärk, till att maten var halvfärdig och fått orförskämt många pussar. En välbehövlig power-nap på spikmattan senare var jag fit for fight för att anta plugget igen. Ja det är väl det som mitt liv besår av, känns som om jag sitter på föreläsningar och sedan med böckerna i högsta hugg framför datorn. Men jag börjar gilla det igen! Det är en otroligt härlig känsla när man börjar få kläm på det där med argumenterandet (vilket förövrigt är det svåraste i akademiskskolning). Men när man har en bakgrund som förtroendevald facklig representant brinner man lite för arbetsmiljö. Man har haft (o)turen att som ung (hur gammal lät jag inte nu?!) fått arbeten under vidriga förhållanden. Haft mod att faktiskt ringa till arbetsmiljöverket och anmäla ”brott”, fått sin arbetsplats avstängd och som gav dryga böter till arbetsgivaren (WIN!). Under kvällen har jag läst, diskuterat och reflekterat kring arbetsmiljö och dess utveckling, Arbete lust – eller lidande? Heter kapitlet, och visst låter det spännande! Kortfattat så har arbetsmarknaden gått från att vara mer lustfyllt till att allt mer bestå av lidande. Begreppet lidande låter kanske hårt, men den stress och press som nu mera finns på arbetsplatser (som uppstått efter neddragningar och besparingar). Det är ett intressant ämne och det finns definitivt förbättringsmöjligheter och en hoppfull ljus arbetsmarknad för mig och mina klasskompisar! Jag längtar tills imorgon! Plugg hemma på förmiddagen (kanske inte jätte-jätte kul), sen blir det lunch på favorit restaurangen och vidare till praktikplatsen för lite presentation och introduktion!

 

 



120124

Plötsligt händer det! Energin som försvann är ett konstigt fenomen, men underbara jobbarkompisar kan göra under. Det kan även vara en kombination om att jag är klar med första uppgiften för i år, börjar få ett hum om vad det är jag läser och att jag klarat av 90hp! Solen visar sig allt mer och det känns som att jag återvänder i takt med den, våren är den underbaraste tiden, tiden då allt återvänder. Tänk så härligt när snödropparna börjar kika fram, vårjackan åker på och vantarna åker av! Jag längtar!

Just nu läser jag om ”hälsa på arbetsplatsen”, det var anledningen till att jag började läsa till hälsovetare. Även om många andra områden har lockat, vad ska man bli när man blir stor? De stora frågorna får lösa sig själva, man kan inte gå omkring med ångest varje gång livet ska förändras. Hur ska man då orka leva vidare? Hur som helst så lockar det väldigt mycket med att hjälpa, stödja och organisera en arbetsplats så den blir hälsofrämjande. Skapa motivation och engagemang bland medarbetare. Vi börjar med AIL under hela våren för att få smak på verkligheten som vi ska ut och möta. Till sommaren kommer jag nog veta vad jag vill satsa på! Från en sak till en annan, vart ska man söka sig till sommaren? Mitt jobb är helt okay, inte direkt utvecklande, vore kul om man kunde kombinera tjänsten med utbildningen. Eller rent av att söka sig till något nytt! Den tåls att suga lite på! Nu blir det dusch och sen till att hoppa i säng! Lång dag imorgon med massa diskussioner, spännande!



120123

Då var ännu en måndag snart slut, som resterande måndagar denna termin så kommer jag att plugga hemma. Jag är alltid seg med att komma igång på morgonen och vad passar inte bättre än att få hit en frukost gäst?! Strax före nio trillade K in, jag hann precis hem från affären med nybakt "bake-up bröd". Lyxade till det med Brie och salami, morgonen kunde inte börjat bättre, små prat med morgon kaffet i handen! När hon gick så hade hjärnan startat upp och skrivkrampen släppte äntligen! Under min lunch rast passade jag på att kolla på "mammor och minimodeller", URK! Sen plockade jag fram min espresso kokare (som av någon anledning stått i skåpet förlänge!), vispade mjölk i kastrull och fortsatte pluggandet med en rykande latte! Nu ska jag smälta maten, diskutera lite i mitt paper och förhoppningsvis ta mig iväg till gymmet. Känns motigt idag, M är sjuk och S hade andra planer, försökte sätta press på mig själv genom att få med någon annan. Får se hur det blir (lutar mot en slapp dag,,)

120122

Less is more är ett utryck som står sig i de flesta lägena. Fyra snygga tjejer hade en kväll utan dess like, den startade med rosé champange (suuper god!) Och avslutades många timmar och ett par flaskor senare med guitar hero. Uuuuaaaaauuuaaa sjöngs det. Kvällens samtalsämnen bjöd till massa skratt och lätt träningsvärk i magen! Det går inte att återberätta en sådan kväll, ni som följde oss på twitter skrattade nog gott iaf!

120120

Fredagen har inte gått som jag planerade, den har väl kort och gott bestått av mer paus än plugg. Men jag har fått tvättat massa, införskaffat 25-års present till världens sötnos, tagit kontakt och bokat tid med AIL platsen (arbetsintegrerat lärande, typ praktik). Ska bli spännande, beroendestödsenheten. Jag ser fram emot att komma ut till och från hela våren, skönt att se till modeller och teorier i verkligheten! Nu måste jag skynda mig lite, om 40 minuter får vi besök och jag sitter i morgonrock med handuksturban. I kväll är det after work och bio som gäller! Mikael Persbrandt goes Carl Gustaf Gilbert Hamilton i Nationens intresse. Hamilton är en dröm, böckerna är fantastiska och MP beöver jag ju inte säga så mycket om. Hamilton har stil, charm, är smart och påminner om MP i mina ögon. Det måste bara bli perfekt! (Kan vara så att jag har lite för höga förväntningar, men det återstår att se! Har iaf väntat i en halv evighet på filmen- /erna!!)

120119

Jag brottas med en skoltrött-känsla, jag känner mig rastlös och vill göra något nytt (som inte är så krävande). Men samtidigt så får jag korta impulser av inspiration, jag tror att tröttheten beror på en intensiv höst, mycket mörker (även om jag fick sol i två veckor, kan jag ha blivit mörker chockad?!) och ett schema som heter duga. Till råga på allt måste jag bestämma vad jag vill bli när jag blir stor om tre månader. I sinestämningen som råder nu lockar distans kurser, nätbaserade och hemma plugg varje dag. Jag vill vara hemma och ligga under en filt framför sjukt dåliga tv-serier. Men jag vet att det skulle tråka ut mig väldigt fort.

120112

Idag har inte varit en så rolig dag, tillbaka till verkligheten heter den. En stycken hemtenta fråga har legat och väntat på mig här hemma, men nu börjar den ta sig! Första meningen på frågan började med BNP (är det innan eller efter skatt?! hehe ne så illa är det inte, men nästan) jag ska kontra BNP mätningar med hälsa, om det är bra osv. Lite historia i nästa fråga med globalisering. Tog precis en liten paus med hjärtat, han ska snart iväg och motionera lite. Inte avundsjuk det minsta! Imorgon är det min tur att inviga gymmet för iår! Har blivit helt förslappad under den senaste månaden, massa i skolan, julgranar och så Thailandet. Men man får väl anpassa livet som det kommer! igår var det allmänt kaos här hemma, smutstvätt högt och lågt! Men nu har vi tvättat allt (bara sorteringen kvar, urk!)
Jag fyndade inte så mycket i Thailand som man kan tro, men det som jag är mest stolt över är mina två långklänningar. De är supersköna när det är varmt ute, ett tungt fall av trikå. Ibyggd BH, vilket är superduper bra! Sen köpte jag ett par "jesus-skor", om det nu är så de kallas!
Nu får jag återgå till studierna! Imorgon får jag äntligen börja fixa lite inför 25-års kalaset!

Slappar dagar

Efter heldagsturen tog vi oss ett par slappardagar!
Fina blommor på rummet
Färsk tonfisk var en av höjdarna (inte thai mat men ändå!)
Svärmor med man provade på detta, kittligt!
Sen for vi iväg på en båttur till 4 öar, vi vann denna resa. Kunde varit bättre om det fanns mer tid, det var otroligt vackert! titta och njut!
"hamnen"
"stekarn" <3
mmmm majs!
Första ön vi åkte till
Prinsessan Nangs alla gåvor
"våran strand"
det fanns en trappa genom berget till en "privat strand"
En bit av stranden från berget
Här uppe fanns en annan sorts apa, jätte söt!
Den obligatoriska lunchen, fried chicken with cashewnuts!
Sista dagen vid poolen, inoljad och fin!
"starke adolf"

Heldags utflykt no 1.

Vi bokade en resa med apollo, från början tänkte vi enbart åka ut med de lokala företagen. Men denna tur innehöll mycket kultur och då kände vi att en svensk guid kunde ge oss en bättre bild, då det tyvärr är lite svårt att förstå den engelskan som thailändarna pratar.
Dagen började med elefantridning, dessa djur är så farsinerande. Jätte stora, man kan tro att de är smidiga som ett kylskåp, men de är nog ett av de smidigaste djuren som finns! Det var en lagom lång tur bland gummiträd, hur häftiga är inte de träden? Indianderna impregmerade sina kläder med dem och nu görs det massor av saker av dem, bla däck!
Livrädd svärmor med man, de fick en egen tur mitt ute i skogen (hon älskar ormar! hehe)
Gummi"koda"
Efteråt fick de annanas...
...vilket var lite otäckt
Sen var det dags att åka vidare till Tiger templet i Krabi. Ett slags mekka för budister, de har massa bofasta munkar och nunnor, och ett slags "vandrarhem" för munkar och nunnor som kommer på besök. Jag och A valde att ta trappan upp till toppen på berget, medans de övriga fick en guidad tur nere i byn.
Många trappsteg!
Vi hittade gainomax apan på toppen!
Tiger tempel byn från toppen, rätt ner här är trappan.
Så vackert!
Slut som  människa, hur ska jag ta mig ner?!
Med ben som skakade som aldrig förr och genom blöta kläder var det dags att åka vidare för lite lunch. Efter det fick vi bada i varma källor, där källan startade är det så varmt att man kan koka ägg. Men där vi badade var det ca 38grader, trodde inte att det skulle vara så skönt med tanke på värmen ute. Men det var helt otroligt skönt!

2011

Jag har funderat på en nyårskrönika under semestern, det kommer komma några sammanfattade rader inom ett par dagar. Just nu måste jag ta tag i Jetlag'en, den sista hemtentafrågan och framförallt mina nära och kära!
Vi har haft en super bra semester, den startade med en lång flygtur (med skrikande barn). En kort busstur genom ett paradis, vi anlände till ett hotell som överträffade alla förväntningar! Vi hade perfekt utsikt från balkongen, vårt rum låg lagom isolerat från gatan och allt ljud. Ett stenkast från stranden! God mat, bad och massage förgyllde våra dagar.
Från balkongen
Första måltiden!
Besök på Rai Lay beach
Lemon Juice var standrard hos mig (öl = blä)
"våran strand" Ao Nang
Aporna var inte blyga!
Kärlek!
Vin och kaffe på nyårsafton innan hotell supén! (jag är snällare än jag ser ut!)
<3
Nyårsafonen i Ao Nang var den absolut vackraste jag varit med om! Tusentals "luftbalonger" på himlen, som stora stjärnor och ett fyverkeri utan dess like. Vi satt på stranden bland alla glada människor, drack champange och skålade in det nya året.
forts. förljer :)

RSS 2.0