110929

- Det är en present, säger min morfar till expediten. Är det en tjej eller kille? svarar hon. Min första insikt var att snäsa något om Vad spelar det för roll!?, men snällt och enligt normen säger jag En tjej. Inombords suckade jag djupt, mormor och morfar sneglade på mig och log. De har ju varit med när jag hetsade upp mig över leksaks reklamer för barnen. Då även min tiigare idol nästan hånlog åt mig, hur kan min förebild göra så. Vad har hänt, vart har han tagit vägen? jaja det är en annan diskussion.
Jag har bestämt mig för att vara ledig imorgon, vill det sig illa får jag väl plugga hela sön-måndag natt. Men jag inbillar mig och hoppas på att jag kommer kunna skicka in hemtentan nöjd på söndag innan mammas kalas! (det var till henne presenten var!) I skolan idag fick vi med oss lite matnyttiga anteckningar till tentan, dessutom fick vi sluta 1115, vilket innebar att jag fick skynda mig till bussen! Men allt för att få komma hem så tidigt som möjligt! Lite plugg, lite vila, en tur med mormor och morfar, sedan lite träning och nu väntar jag på min finaste så vi kan äta lite god mat!
Varför har bara iphone fått en app! Andoid då?

110928

Jag börjar lite med gårdagen, som jag skrev så skulle jag på en extra kurs. Helt ärligt så kändes den kul! Anatomi är väl inte det roligaste, men jag tror att det kommer vara användbart! Så nu har vi tio veckor kvar av, kroppen, träning, näring och lite sånt! Ett skönt break från högskolan (visserligen efter skolan men ändå!). När jag kom hem stod det en sallad i kylen! Vilken super kille man har! Trött som ett as efter nästan 14h hemmifrån så är det absolut det man vill ställa sig att göra.
Idag har jag lärt mig något i skolan, det känns som om det var på tiden! Allt för mycket flummeliflum de senaste veckorna. Ingen handfast och rätt så att säga. Känner mig ändå väldigt osäker på hur det ska gå med den kvalitativa labben som väntar. Men vi har ju morgondagen på oss att försöka lära oss det, på tal om den(!) vet nu hur svårt det är att få ihop 1-2 a4 om vad jag tycker att hälsa är. (till saken hör att jag skall vara "lekman" och inte använda mig av utstuderade och forskade teorier! Urk! Snart ska den avra inne den med! Tenta ångesten hägrar här med, kan nog med relativt stor säkerhet säga att jag har helt bockat av två frågor iaf! Imorgon är det skola och sen ska jag ägna helgen åt att skriva hemtenta!  (JAG VILL VARA LEEEEEDIG NÅGON GÅNG!!) Natti natt!

110927

Vad härligt det känns när man börjar få ordning på iaf en uppgift! Vi kännde oss mycket mer bekväma med SPSS i dag även om vi hade en liten tendens till förvirring ett tag. Det var en "kort" dag i skolan, vi tog fasta på det och prominerade bort till vårat favorit ställe för en lång lunch. Otur, det var fullt och svulltna som vi var begav vi oss till ett annat ställe som vi pratat om att prova. De hade buffe, vedugns bakad pizza (!), och lite annat som spagetti bolognese och korvstroganof. Jag vart helnöjd! Efter ett par timmar sittandes i skolan med hemtentan så känns livet lite lättare. Om lite drygt en timme ska vi prominera bort till extra kursen, spännande! Känner mig dock aningen trött men det ska vi nog fixa, KAFFE!















110926

Nu kör vi, hejjahejja, försöker att peppa upp mig själv. Det är tungt nu, men det kommer att gå! Imorgon börjar jag extrakursen, tränings och konditionsledare eller något i den stilen! det blir en lång dag si sådär 13h, men vi ska äta indisk mat! Godaste men kan äta! I love den resturangen! Nu fortsätter idol, perfekt slapp tv och sen blir det att hoppa i säng tidigt!

110925

En dag med mammi! Jag har legat i hennes knä och pratat om allt, blivit kliad i håret och fått vara ett litet barn på nytt igen. Vi briljerar i köket, sammansvettsade av många år tillsammans. Familje klassikern Lasange och vi är stora fan av tomat, rödlök och fetaost sallad. Den blir ännu godare när man plockar tomaterna i mammas växthus! Nu ska jag skypa lite med A, lite pepp ang hemtentan!

110924

Uppe med tuppen för att plugga idag med, söta mormor och morfar kom förbi i förmiddags med lite utskrifter till mig! Över en kopp kaffe gav de mig energi, vi samtalade om det mesta och de är bara för söta! På något sätt lyckas de alltid vända mitt humör till topp och de får mig alltid att tro på mig själv! Nu har jag skummat igenom de papprena och kladdat ihop lite etiska aspekter i min hemtenta!
Jag kan inte mer än instämma om att det här måste vara världens sötaste hund! Han ser ju ut som en nalle! Boo hittar ni på FB, ur söt! Julkalpp? ja tack! ;)

Nu lägger jag ner pluggandet för idag, har inte alls kommit så långt som jag trodde. Men. Jag orkar inte mer idag, nya tag imorgon! Pepp-pepp! Dags att ta en liten lur innan man får göra sig fin inför inflyttningsfesten ikväll!

110923

Självömkan är ordet för denna dag, en vacker och otroligt duktig kvinna sjunger "tyck synd om mig nu, det var det sista du sa". Det känns som om det är det jag förmedlar till alla nära och kära jag pratar med. Det är ett högt berg att bestiga och det är inte underligt att jag funderar på vad jag överhuvudtaget gör här. Men, det är inte många veckor kvar innan det blir mer av det som jag faktiskt vill. Det är en brant uppförsbacke just nu, utanför skiner solen, förhållanden förskingras och jag har skriv kramp. Kaffebryggaren puttrar, kan man få lite mer energi tro. Min finaste jobbar hela helgen, tråkigt men det är kanske lika bra. Så jag kan få gjort något, en fin kalsskompis och jag ska ha en nät dejt på söndag, puch och pepp dejt. Vi alla lider av någon sorts pyspunka, hjälplöshet och ointresse. Halvt skadad som man bli ser jag att flera börjar visa tendenser till psykosomatiska besvär. Men vi ger inte upp! Vi ska inte forska men vi ska banne mig klara av den här kursen! Hejja hälsovetarna, vi stöttar varandra!

110922

En känsla av hopplöshet och förtvivlan har infunnit sig, "varför är jag så dum?" är ett sitat som jag anammar. Vi hälsovetare är inte direkt kända för att vara matematiska, grafiska, datoriska och jag är ingen forskare. Pedagog kan jag svälja, beteendevetare lika så, socialpsykologi är kul men statistik!? Jag fäller nästan en tår, men vi är ett dream-team och vi kommer att lösa det genialt! Trots den ganska jobbiga känslan just nu. Ännu en uppgift att lösa, jag måste för mitt eget välbefinnande avklara hemtentan snarast. Det borde ge lite lugn i själen. Nu blir det soff häng och sovmorgon imorgon!
(hämtad från google)

110921

Igår lyxade vi till det igen! Vardags lyx is the shiiiit! Thai mat ute och sedan bio! Vi såg på Jägerna 2, vi hade hört väligt spridda skurar om hur den skulle vara. Men vi var nog eniga allihopa om att den var bra, absolut se värd. Lite rå, spännande och ganska klassiskt svensk.
Idag har det pluggats, jag valde att stanna hemma för att jobba på hemtentan. Shit vad jag kommer få jobba på den, sjukt svårt, känns som om man aldrig kommer bli nöjd!

110919

Åter igen har de rört till det för oss, luddiludd i skolan men det ska nog lösa sig. Helt ärligt så har jag ingen ork till att stressa upp mig eller försöka förstå. Jag kör på och så får vi se vart det leder. Om en vacka ska vi börja skriva grupparbetet och jag tror att det kommer bli kanon! Efter skolan så fick jag någon form av energi kick (kanske av att komma hem till det uppenbara och trygga?) jag stekte upp fläskytterfilé, gula smaskiga kantareller och tog fram potatismos resterna. En fin uppläggning av spritsat duchess(mos)potatis, kött och kantarellsås. Vips in i ugnen och fredags lyx maten var klar! (missade i hungern att ta kort..) Sen bar det av för lite catch-up över en kopp kaffe, massa flirtande och ur söta smile fick man! Tro det eller ej, men gullungen tog min hand! Hihi framsteg hos den skeptiska bebisen, hihi! Mitt <3 var sugen på något gott (och nyttigt) inte min grej när man är trött efter skolan, då vill man ha gott och onyttigt! Men det blev fruktsallad! Vilken lyxig mååndag vi haft! Ska nog införa lyx varje måndag så man har något att se fram emot!

110918

Bestämd över att jag idag skulle gå på ett härligt träningspass, trottsa förkylningen, fick jag nog ändra mig. Efter tolvtimmars oavbruten sömn är det något som inte stämmer i kroppen. Det blev en promenad med M, i ett relativt härligt väder. Halvmulet, lite blåsigt, men ändå helt ok för att vara höst. Vi skulle gå strandpromenaden, men blåsten gjorde att vi höll oss bland husen för lite vind skydd. Vi prominerade runt och beundrade all Street art som det poppat upp på våra gator. Helt fantastiskt! Vilka konstverk, jag har ingen aning om vilka det är som förgyller våran sta men jag älskar det! Vad jag inte älskar är när himlen öppnar sig, när man har långt hem!
Allt är virkat, vilket projekt! Så vackert!

21:00
Vilken slapp dag, men det har inte orkats med mer idag. A´s enormt tjocka och fluffiga vintertäcke har hållt mig sällskap i soffan framför all världens mindre underhållande tv-serier och filmer. Men framåt kvällen fick jag ett ryck, tog tag lite tvätt och insmörjning av skinfotäljerna, lagat lite mat. Stuvad tonfisk med pasta och supermycket dill!

110917

Solen har värmt mig, idag har jag varit social med många av mina hjärtan. Den traditionella turen med farmor (som tyvärr allt för ofta missas), fika och shopping. Jag lyckades fynda (!), det är ju vanligtvis inte min grej, men en tröja, linne och två t-shirts för si sådär 170kr ur plånkan!! (hade 150kr i presentkort och lite rea på kläderna!) Kaffen hemma hos far med P, lillasyster och hennes boyfriend. Familjen är bäst! Powernap och lite tid med min finaste sambo, för att sedan få fin besök. Mys middag och lite vin gjore kvällen. Förkylingnen sätter sina spår, helt slut nu! Sängsängsäng sovasovasova sängsängsäng!
Har ni någonsin funderat kring om saker kan ha en själ? En helande förmåga? Jag har en min Nanne, han har varit med mig sen första dagen jag kom hem från bb i ur och skur. En ständig säng kamrat när jag var liten, jag var förtvivlad när mamma tvättade han så han blev blöt och tovig. Jag har inte för än på senare år förstått varför han gillade torktumlaren, karusellen, det var mormor som tröstade mig med att han skulle gilla den och bli jätte mysig efteråt (årtiondets sanning). Han var med när jag lärde mig cykla, jag körde över han när han hoppade ur korgen. Vi har gråtit tillsammans många gånger, jag har alltid kunnat somna med han ledsen och vakna upp glad. Igår när jag bäddade upp sängen kollade jag kärleksfullt på han, han fick ligga i min famn. Vilken värme jag kännde, ända in i själen. Det fanns inte längre några "monster under sängen". Det låter fångigt men det kändes som om han var varm, en värme som gick in i hjärtat, helande. I love him! Han har blivit hämtad mitt i natten under en semester, skickad på posten när jag glömt han. En så viktig del i barndomen måste ju följa med in i vuxenlivet med samma förmåga(?).

110916

Snorigt värre på en underbar fredag! Jag gick ut i det härliga vädret för att möta en vän, hjärnan började (eller var det hjärtat? mitt inre som drömde?) fantisera om att det skulle kunnat vara den perfekta dagen. Föreställningar om att snö och drivis precis avlägsnat sig. Tussilago började ta sig upp ur en nytinade jorden. Det kändes så, solen värmde så härligt som den gör på våren. Min negativa sida muttrade om att det är ett halvår kvar, sex månader, 25 veckor, 182 dagar (!). En mindre evighet, men tiden går fort, på gott och ont. Min söta lillasyster har knappt två år kvar i skolan, när hände det? För fem årsen hade jag arbetat på mitt första heltidsjobb i fyra månader, det har hänt mycket sen det. Varsel, arbetslöshet, nytt jobb (150%), nytt heltidsjobb (omlott med det gamla i en månad), två hektiska nyåar, nytt jobb, arbetslöshet, tillbaka till det gamla jobbet, högskolan! Och detta var ju bara det praktiska, konstigt att så många händelser kan få plats på så kort tid. Nu förvirrar jag er, det känns som om det var på sin höjd två årsen jag tog studenten, men tänker man på alla jobb, känslor, upplevelser och dyl. skulle det minst röra sig om tio år. Idag har jag även försökt läsa i etikfilosofens bok, det är intressant, men man får ju för fasen inga svar! Luddiluddiludd. Haha det är nog min nya grej, fenemenefenemenefenomenologi!

110915

Huvudet är fullt av gröt, korvstoppning av det bättre slaget ha skett under dagen (kanske de senaste veckorna i blandad kvallité). Halv snorig gick jag till gymmet, vilket var välbehövligt för huvudet Fenemenefenemeneblablabla! Imorgon ska jag börja med lite fika för att sedan bädda ner mig med böckerna, se om jag kan reda ut oredan innanför skallbenet.

110914

Tiden springer iväg och jag hinner inte med, en ledig dag till i veckan önskas? Jag har hoppat över att läsa vissa dagar med det känns ändå inte som om jag har ork till att göra sånt som jag vill. Dessutom har halsen börjat klia och näsan börjat rinna lite lätt. Hoppas på att det är snabbt övergående! Ikväll har det iaf gått förvånandsvärt bra att läsa, nu skulle jag nog säga att jag är ikapp. Jag har inte läst allt men såpass mycket som jag anser är viktigt. Jag vill läsa efter föreläsningarna och inte innan, det går mycket bättre då har jag kommit på!

110911

För tio årsen skolkade jag, jag gick i nionde klass och var nog som jag brukar bli när hösten attackerar. Jag får peroider då jag vill kolla på filmer eller lyssna på musik som får mig att gräva ner mig i funderingar och som får mig att fälla tårar. För tio årsen var en sådan dag, vissa dagar minns man mer än andra. Jag såg för fösta gången Romeo&Julia, när den var i slutskedet, eller den avr nog slut. Han var förtvivlad och tog gift, hon vaknade upp, förtvivlad högg hon kniven i sig och jag grät. Grät helt hejdlöst, tonåring i jackten på den tillsynes intet existerande kärleken, telefonen ringer. Mormor blir tokig på mig för att jag inte berättar för henne vad som har hänt, vem som varit dum osv. Efter mycket om och men kommer hon fram till sitt syfte till samtalet, HAR DU SETT PÅ TV:N!? Ni vet givetvis vad jag pratar om, fruktansvärt! Tio minuter efter vi avslutat vårat samtal ringer hon tillbaka och undrar över vad jag gör hemma (!), håltimma svarade jag.
Nu denna morgon vaknade jag upp i min lilla kusins säng, som han så snällt lånat ut till mig. I lakarn som doftade mormor (jag fick inte ta med egna..). Vilka minnen det var när jag kröp ner i sängen, det var bara godnatt saga och hennes unika, speciella och perfekta sätt att stoppa om en som saknades. Jag har haft en kanon helg långt borta från onödigt nödvändiga böcker, småprat med mormor och morfar i flera timmar i bilen. Legobygge med kusinerna, matlagning (har jag nämnt att min morbror är grym i köket?, hans tjej med!). De bjöd på en aptitretare i form av en ost boll, super gott! Sen vankades det oxfile som hade landat snabbt i pannan för att sedan läggas på en bädd av kantareller och svart trumpetsvamp, inlindad i smördeg (detta ska jag laga en helg snart!). Sen var det givetvis födelsedagstårta.

110910

Lördag! Uppe med tuppen, nu ska här iväg för ett 9+40 års kalas!
Tjej middagen ute igår var super härlig! Glada tjejer som varierade allvar och skratt, maten är så gudomligt god. Och hur värd är man inte två glas rött till allt detta härliga! Väl hemma tog jag ut min övereneri på min stackars sambo, när jag blir trött och sen pigg igen så är det inte alltid så roligt att vara enbart trött i min närhet! En förlorad brottningsmatch så var energin borta och jag kunde sommna gott! Ha en härlig helg alla fina!

110909

En guldstjärna till mig! Vad jag har varit duktigt, känner mig nästan klar med två tenta frågor. Och jag förstår till och med vad jag skrivit (!!). Det är nog det bästa sättet att kombinera tvätt med plugg, tvättandet ger en paus och det är så grymt tråkigt att man bara längtar upp för att fortsätta lära (eller göra något annat!) En liten löprunda har jag tagit mig an med, lagat lite mat och nu får det bli att göra sig lite fin inför kvällens middag!

110908

Igår höll jag på att gå under, en känsla av evigt mörker, regn, rusk och allmänt obehag. Idag känns hösten lite trevligare, är det lite så här frisk luft, solsken och lätta skurar när jag sitter i skolan kan det funka bra. Skrev ett långt inlägg om hur...ja det var negativt och det ska man inte förmedla, speciellt inte när det gick över rätt så fort! Ikväll väljer jag att enbart sitta i soffan, alla måsten får vänta, nu är det egentid som gäller! Imorgon får det bli att läsa ikapp lite, tvätta, bli iväg lurad till spåret och avlsuta dagen med en tjej middag!

110905

Hemma-plugg-måndag blev, hemma-fix-familje-dag! Min plan var plugg fram till två och sen kvallitets tid med mor och mormor! Det blev städ, plock och fix. Vi åkte sen till blomsteraffären för att byta ut mina sedan länge torkade och avlidna blommor. Hittade två ur fina krukor med! Mitt lilla projekt att förändra lite i köket i små steg har kommit lite längre. OOoh jag har inte berättat att A´s kompis ska hjälpa mig göra om A´s tv-bord! Lite shabby-chic stuk, de ska riva sitt "garage/verkstad/eller något", spara några gamla träbitar och fixa dem till en bordskiva. Det kommer bli super!
Denna står i vardagsrummet nu, de första rosorna jag fick av A!

110904

Min härliga söndag började som lördagen, ett par kapittel lästes. Jag tog på mig lite för mycket kläder då jag ställt in mig på att även om solen skiner så är det höst (och då är det kallt, ruggigt och mycket kläder som gäller). Genom varm landade jag i en soffa fylld av värme och kärlek. I vått och torrt känner man sig ALLTID lite längre och säkrare. Ett par ur mysiga leenden från en skeptisk liten tjej värmde gott (jag längtar tills man kan börja muta lite, bullar mot en kram! Eller ännu roligare pussla och dega!)
En löprunda stod på schemat men den byttes ut mot en skogsprommenad fylld av skogens vackra coh smaskiga gåvor! Två ica påsar senare hade vi kvällsunderhållningen klar och kvällsmaten! Nu är frysen laddad med gottiga kantareller och trattisar! Kan man önska något annat än detta på en söndag? Ett litet grattis till en vän, all kärlek och lycka till er!

110903

En härlig lördagmorgon, är när man vaknar av sig själv, pigg och glad. Fylld av kärlek knallar man ut i det vackra höstvädret. Med nybakt bröd i handen vandrar man åter hem för att lyxa till frukosten lite extra. Och sen får man plugga lite innan man ska iväg på en heldag med ett par vänner!

110902

Fredag-första-hemma-plugg-dag! Ur härligt, har fått en chans att organisera upp pluggandet. Böcker högt och lågt, papper till höger och vänster. Men nu har jag koll! Dessutom har våran grupp bestämt ett ämne som vi ska kolla in lite extra innan vi ringer till vår praktikplats (den resan orkar jag inte ta upp, kort sagt det löste sig bra tillslut!)
Min söta sambo körde iväg oss till spåret idag igen, känns skönt när han drar med mig. Jag vill men är nog lite bekväm ibland! Förbättrade min (dåliga) tid med tre minuter idag! Magen värker efter gårdagens core pass, nu börjar jag nog komma igång igen, och det känns bra! Men nu blir det soffläge innan sängen!

RSS 2.0