100930

Tentan är klar! Jag känner mig som en utbajsad äppel skrutt (Jag fortsätter med ditt yttryck för det är så talande!) Det är lite konstigt att jag blev så sjukt trött. Tjugo minuter efter tentan satt jag på bussen hem, luften gick ur mig. Det har varit soffläge i över två timmar. En rolig nyhet om att vi kan flytta en månad tidigare (om en månad!!) gjorde mig lite rast lös. Jag sitter i en liten klurig situation just nu, men allt löser sig så det är bara att vänta! Ska man packa eller se om P har kommit hem så man kanske kan få lite kaffe? Kvällen bjuder på en promenad innan idol. (Jag är så fast i idol träsket, igen!)

Jag fastnad kring ett program som jag aldrig brukar klara av att, men Tyra Banks hade ett otroligt jobbigt och intressant ämne idag. Tonåringar som, stripar, säljer sex. Det känns ända in i mig när de berättar det med tomma ögon. Ler åt att de blir misshandlade, våldtagna. - Det finns inget jag kan göra åt det. Fy fasen, jag mår illa. Mest över att det finns så många vidriga män som utnyttjar och köper sex av barn. För det är det de är. Fjorton, sexton. De är barn. Att en femton åring har haft sex med +tjugo stycken på grund av dåligt självförtroende. Sex ska vara fint och härligt, roligt. Inget man gör för att få uppmärksamhet. Huu vilka ärrade tjejer. Vad gör vi åt detta då? Vi känner med dem och sen kommer det något annat i vägen. Mammorna gråter. Amerika gör tv på denna tragedi, det är ju bra att det tas upp iaf. Jag har en klump i halsen.

Det är underligt hur man kan se så intetsägande och nonchalant ut.


100929

Om tolv timmar sitter jag på min första tenta. Jag känner mig oförskämt lugn, har inte pluggat så mycket som jag kanske hade en bild av vad jag skulle gjort. Men det kommer gå bra ändå! I dag har vi blivit med soffa och två fotöljer. Det kommer bli kanon bra, mina idéer om hur vi ska fixa till det verkade gå hem det med! Lite osäker på färger. Vet ni föresten?! Sen två timmar tillbaka behöver jag inte plugga hemma förän på måndag kväll! Lovely! Jag har åtta bananlåder som väntar på att bli fyllda. Tro det eller, men jag vågade hämta dem på samma ställe som jag bröt foten på när jag hämtade dem! Mitt stämmnings läge var väll tusen gånger lättare och positivare. Det gick bra föressten! Dessutom har jag två frivilliga fönster puttsare! De putsade ju när jag flyttade in så de kan sin sak!Vi satt i solen på balkongen och pluggade, jag fick änna vårkänslor i solen!
Så skönt var det, inte minsta rått och äckligt!


100928

Just nu snurrar det omkring en jäkla massa ord, begrepp och teorier i huvudet. Tlööt! Jag använder min nya fina färgpenna, klunkar i mig te och meljar med klasskompisar. Vi kompleterar varandra otroligt bra, inte konstigt att vi klarade grupparbetet så bra! Lite spänd över hur tentan ser ut, känns som om jag har en bra övergripande bild men hjärnsläpp är ju en risk.

Imorgon ska vi kolla på soffa igen, besluts ångest! Plugg innan och efter det. Sen ska jag leka med min kära mamma! Hon har varit så söt att i år igen köpt med sig Lay´s salt och vinäger chips till mig! Underbart gott, det bästa är att jag får ha dem för mig själv, då ingen annan har så otroligt god smak som jag! hihi!

Min disk hög har nått "the point of no return". Bäst att ta tag i det innan jag och syster ska kolla på idol! Magen kurrar nu men vi ska ju äta varma mackor så jag får allt vänta lite till!


100927

Det är full rulle här hemma. Jag har tenta på torsdag och fredag. Spännande, jag känner mig lite nonchalant inför det. Mindre bra kanske, men jag pluggar ändå. Massa färger och egna reflektioner efter varje kapittel jag tar mig igenom. Fokus på det som understrykts mest på föreläsningerna. Det är ju så att säga lite "luddludd utbildning" jag går.

Jag har spenderat helgen utan kurslitteratur, med familjen. Det är helande för själen att vara där man får vara som man är. Tur och retur med finaste till gbg i lördags. Bäste mamman kom hem från Santorini (det är ju sjukt orättvist att de blir så otroligt bruna!) Trötta men pratglada åkte vi hemmåt, hem underbart! Pappa p och jag åkte till farmor och farfar på kvällen. Att det kan vara så härligt att bara sitta tillsammans och små prata.

Men söndagen var nog ändå bäst! Den började redan 0130, natta mat, polisskolan och småprat ända in på morgon kvisten. Ett par timmars sömn och sedan åkte en trio till Möbelstaden. Vi kollade på soffor igen, en favorit fanns kvar och en ny hittades. Får se hur det blir, det fanns risk för allmän däckning i våra soffor! Vi blev bjudna på mat, kollade på nya Robin Hood filmen. Riktigt bra. Väl hemma möttes jag av en förtvivlad Signe som var både hes och toffsig. Ett jäkla gnällande på henne innan vi tillslut somnade. En liten pojkvän är ju det enda hon begär..hehe. Nu är hon helt däckad efter ett par timmars skrikande på förmidagen, väldigt skönt! Håller tummarna för ett äldre par som visat intresse för henne.

Nu blir det gymmet för att sen återta studierna innan det blir iväg till Farfar som fyller år! :)
100923

Jag kan inte vänta på att få stänga in mig, det har varit tre otroligt roliga, lärnade och minst sagt intensiva veckor. Men det var knappt att jag orkade åka iväg i morse. Egen tid! Finns det ens? Det känns som om det händer iaf minst en sak för mycket just nu. Men det är imorgon kvar i skolan, sen är det hemma-plugg dags att för fösta gången stänga in mig för att tenta plugga. Hoppas att jag finner diceplinen som krävs för att läsa och lära. Det är ju intressant men som sagt, en eller två saker för mycket i görningen.

Dagen i skolan har förmodligen varit bäst hitills! Vi knöt ihop säcken. 2+2+2 höll varsin halvtimmes studiecirkel om stress, läraren missade tyvärr oss. Trotts att vi satt i klassrummet där vi skulle utgå ifrån, skit tråkigt för vi var riktigt bra! Efter det kom en otroligt bra kille som är VD på ett företag som vi skulle kunna jobba på i framtiden. Det var väldigt givande. Han gav oss en riktigt rlig liten övning (som jag absolut skulle vilja att vi fördjupade oss i) En liten historia om fem personer, sätt 1-5 på dem hur jag tycker att de är "bra eller dåliga" människor. Lätt, vi fick göra det fort utan att knappt tänka efter. Sen jämföra med en grupp om fem. Oj! Just det, läste du det så... Bestämma en gemensam nummer ordning. Sen var det att se vad alla i klassen tyckte. Hehe Våran etta var någons femmma osv. Riktigt kul, vi tänker olika beroende på våra ryggsäckar. Sjukt intressant!

                    Det går en genom tiden en säregen fläkt,

                    en sjukdom som allmänt benämnes jäkt.

                    Och bannlyst är stunden av ro och av frid.

                    Man hör bara ständigt: Jag har inte tid.

 

                    Du äger kanhända en sjuklig vän,

                    det sista besöket var länge sen.

                    Du säger en ursäkt, blir öm och blid,

                    men tröstar dig med: Jag har inte tid.

 

                    Kanske har Du en mor, som är gammal nu,

                    vars enda ljuspunkt i livet är Du.

                    Att glömma henne, är Du på glid?

                    Ditt samvete kvävs med: Jag har inte tid?

 

                    Så lever Du livet i stora drag,

                    hur skall jag hinna allt i dag?

                    Jäktet förvandlar Ditt liv till en strid.

                    Din slogan har blivit: Jag har inte tid.

 

                    Men när man har levat Ditt antal år.

                    När döden på tröskeln väntande står.

                    När man Dig kallar från livets id,

                    Skall Du då svara: Jag har inte tid …En fantastisk dikt av Torsten Palmkvist, SJ-arbetare från Hudiksvall. Tydligen en av Sveriges mest kända enligt hans om föreläste idag. Det är riktigt tänkvärt!


100918

Underbar lördag! Sovmorgon, inte en bok så långt ögat når. Lite tvättande, städande, mys med mammas katter. En tur till ett hystersikt ica, de perfekta familjerna jagade hektiskt för att få till den perfekta lördagen. På klistrade leenden, skrikande bortskämda barn som får allt de pekar på. Tykna miner från mammor till sina älskade män. Gud jag hoppas att jag aldrig blir sådan! Hur som hellst, en bra lördag. Jag fixade hemma, tände massa ljus ( sii sådär 50 st ) Tre kanon tjejer ankom, taco´s stod på bordet. Sedan var det dags att mara lyxa till det. Handmasker, fotbad och nageltrix. Filmen Remember me rullades igång. Hur konstigt det än låter var det nog jag som hade mest hormoner igång. Tårarna rullade ner för ett sorgligt slut. Men den var bra, klassisk söndags film. Den står på min inköps lista. Sen var det ju ett stort plus att Robert Pattinson hade huvudrollen, grr!


Nu känner jag mig laddad för att klara av höstens motgångar. Förkylninar och allt jäkla regn. Det bästa är att det kommer att bli vår igen!


100917

100916 23:08

Det är så ovanligt att se dig tjock.
Helt otroligt ändå. I min bästa kompis växer där en liten tjej. En tjej som för alltid kommer att finnas i våra hjärtan. Precis som så många som inte finns nu, så många som kommer finnas. Det är vackert. Ett otroligt kompliserat men så naturligt, att det funkar? Ska bli kul att se er växa till en egen familj. Två vänner med så olika start på det nya året.

Kan inte sova. Det är så ibland. Vet inte vem som startade denna spellistan. Jag flyger gemon tid och rum. Här är jag, allt är nytt. Helt kanon, jag växer för varje dag. Lär mig så mycket, och i takt med det så kommer höst mörkret. Uuuh jag önskar mig mera ljus, mera värme. Det här är bara början, det kommer slå hårt känner jag redan nu. Suck it up liksom! Jag tänker för mycket får jag höra. Men tänk om, tänk om man vaknar upp ur dimman igen. Hur orkar man det som människa? Har jag tillräckligt starkt KASAM för det? Förmodligen. Man klarar allt, så är det bara. Inte tänka så men, tänk om, tänk om. Mycket hur och om och när. Jag ska byta spelnings lista och hoppa i säng igen.

100917 06:54

Dags att åka till skolan, får nog byta bil hos mamma först. Åka 6mil utan radio funkar ju inte. Det blev inte många timmars sömn inatt. Kan ju bli intressant med ett glas vin i kväll. Somnar man eller så blir man otroligt fnittrig. Det ska bli trevligt ikväll iaf! Ett kladdigt papper med stöd ord för redovisningen. Tlööt!


100916

Nu är det inte långt kvar på min sista hemma plugg dag denna veckan. Det är riktigt skönt att plugga hemma, diseplinen kunde väl vara lite bättre men jag tror att jag är med på spåret ändå. Ett sista försök att förlänga sommaren gjordes precis. Vi åkte ut till mamma och grillade. Lite för gott var det. Kyckling, grillspett med lök och champinjon, tzatsiki och klyftpotatis. Lyxigare än så kan man nog inte ha det! Solen sken när vi åkte ut, tyvärr började det regna så vi fick äta innomhus. Två av tre katter fick jag prata med. Tudor lyste med sin frånvaro. Men hon jagade väl fåglar.

Jag har läst om beteenden idag. Riktigt intressant, det ska jag fördjupa mig om och redovisa imorgon. Att få ord på saker som man redan visste och inte minst hur man ska bete sig vid möten med dessa. Skit kul! Jag refererar hela tiden till min omgivning. Ni passar allt in allihopa på era egna sätt. Det är nog så jag lär mig bäst. Jag passar allt in jag med, kul att läas sitt eget beteende mönster. Mycket lärorikt!

Nu får jag röja lite innan jag ska åka bort med Signe till L, hantverkarna ville inte ha henne i lägenheten imorgon. Vilket jag förstår!


100915-Hemma-plugg-dag-

Det stämde nästan iaf, jag åkte ut till mor. Kollade till katterna, plaserade mig på altanen med en kopp te. Solen sken som om det vore april. Tänk om det kunde vara så väl. Ni vet hur jag blir när mörkret och kylan infinner sig. Alla mina dejter idag var kanon trevliga. Mycket att ta igen, bäst att passa på när man har tid och ork.

Jag är sjukt sugen på att göra en het fisk soppa, lutar åt det till lunch imorgon. Men min när butik är lite begränsad till utbudet bara. Röd curry pasta står överst på listan. Kanske blir en tripp till en större affären. Bäst att lägga sig snart, hantverkarna kommer tidigt imorgon till grannen intill. Kompressorn står precis utanför min dörr, men jag kommer ju upp och får gjort lite läsande.


100914Sötisen orkade inte komma och hälsa på mig när jag kom hem förut. Hon ligger på alla papper om henne och på mina hjärtan på tråd. Dessutom vet hon att hon inte får ligga på bordet, men det rörde henne inte allt och helt ärligt inte jag heller.

Jag tog mig igenom alla ton kursliteratur, skönt att typ alla i klassen inte fattade engelska boken så bra heller. Jag gillar seminarium, det var väldigt givande. Men hur skönt är det inte med hemma studier. Lite för många sidor att skumma igenom. Fördjupa mig i ett kap och något mer. Orkar inte tänka på det nu, 1500 idag tog jag ett break från skolan. Börjar imorgon igen.


100913

Puuuh! Säger jag bara, så tungt med engelsk kurs litteratur. Det är nog intressant om man försår vad man läser. Tackar för tipset att fokusera på den svenska och försöka med den engelska sen. Fack språket är svårt på svenska så det räcker! Någon timme till ikväll, sen blir det att gå upp med tuppen imorgon innan skolan. Bussen går 1030 så 0800 borde väl räcka att sova till. Riktigt tungt som sagt men jag kämpar på, vill ju klara av utbildningen så motivatinen finns ju där. Trotts att undanflykterna hoppar på mig. En stärkande kopp efter skolan med en bästa vän. Mat och power-nap med sötaste. Plugg, träning och nu mera plugg.

Helgen var riktigt underbar. Fredagen bjöd på en utflykt, soff-jakt. Och avslutades med god mat och trevligt sällskap! Sovmorgon och milen utgjorde en riktigt bra start på lördagen. Jag tog på mig min finaste klänning, la ner lite extra energi på fixandet och iväg på 90års fest. Kvällen var kanon, trevligt sällskap och otroligt bra stämmning. Vin, skratt och dans. Nämnde jag att A var ursnygg!? Söta J gjorde varmamackor på löpande band mitt i natten (eller rättare sagt tiiidig morgon) Jag smet från pluggandet på söndagen (nästan helt) pappa och p var det länge sen jag såg. Så det prioriterades. Jag känner att jag måste ta tillvara på den energin jag får från de jag tycker om. Annars går det inte.

Nu är min plugg paus slut! Ett tappert försök att smita en liten stund! Imorgon är det massa på g i skolan, sen är det hemma studier onsdag och tordag. Underbart! Lunch dejt och fika dejt gånger två på onsdag. Och utekatt mys på torsdag med böckerna i högsta hugg!


100909En stilig kille knackade på min dörr igår kväll, det var dax för lite kvällsmat. Och kolla vad jag fick! Hur glad blir man inte, helt jätte mysigt! Kvällen var riktigt lyckad, dessutom lite sovmorgon i morse. Träning på förmiddagen. Mysig tur på staden med A, lunch, massa affärer för att hitta en väst till han. Gud så snygg han blir! Sen fikade vi lite, gigantisk snickerskaka. Promenad ute på landet och fika igen. Mikaela kan det där med kladdkaka! Mums!

Promenad med en bästa vän är precis avklarad och nu myser jag med Signe framför idol. Känns som söndag idag, vilken fördel då det är fredag imorgon! Grupparbetet ska knytas ihop, snabbt hoppas jag. Då kan det bli en tur till ikea, reka lite inför flyttshoppandet! Lördagen blir det finkläder på 90 års kalas (läs 50+40) ska bli himla kul, massa nya människor! En skit snygg kavalier, har skjorta och byxor som skall strykas. Själv skall jag åter använda klänningen från brölloppet i våras. Det var ju kallt då och nu. Så det funkar nog!


100908

Föreställ er att ni vaknar upp, shiiit har jag försovit mig? (baserat på kännslan av att jag var utvilad) Men icke, klockan var 0700. Bussen går 0920, men den här morgon stunden har varit helt underbar. Kollade på idol på 4play. Missade det igår. Inget livs viktigt men lite kul. Lång frukost, kvalitets tid med signe och damsugning är avklarat. Ikväll kommer det några och kollar på min lägenhet. Ska sätta på mig sälj-masken.

Nu blir det premiär för det första grupparbetet. Hur ser politiker på hälsa i grundskolan? Vad lovar rött resp blått. Alla kunskaper vi kastat in och skakat om i huvudet ska på något sätt användas. Det blir nog bra. Känns som ett bra gäng vi fixat ihop.

Imorgon ska jag försöka att vara helt ledig, A är ju ledig också!


100906

Bästa måndagen på länge. Med ny kunskap. En ny idol. Bäst av allt var att vi fick sluta tidigare, vilket resulterade i att jag var hemma halv två. Kvalitets tid med Signe, en intressant har mejlat. Känns bra. Sen lunch med A, vilket team vi är i köket. Jag älskar´t! En power-nap blev till en mysig pratstund. Lite strosande på staden med mor, fika hos mormor. Välbehövligt för själen. En del i god hälsa bygger på sociala relationer som bidrar med en positiv kännsla. Där ni! Dagen bestod av tre timmars föreläsning och absolut inget att läsa hemma! Lovely! Jag Tog mig till gymmet, kross-traning och core-pass. Fortfarande rastlös gick jag på en lång promenad med djupa samtal! Nu sitter jag här med en katt i knät och john blund på axeln. Ska sova inatt utan att vakna upp av att något rasar i ett brak. Något innehåller massa sy grejjer, tusen nålar på hela golvet. kolla vart jag går, fånga katt-kräket. städa. Trekantig, halv två. Suck!


100905

Tar en välbehövlig paus från böckerna. Det är ruskigt intressant, men boken jag började med i morse är fruktansvärd. Kort fattat, skriv så jag förstår! Det ska bli intressant då denna ortoligt velige herre kommer och föreläser i veckan. Hoppas att han är bättre på att prata än att skriva. Kaffet droppar ner, magen är mätt jag huvudet flyger iväg i andra tankar. Svårt att koncentrera mig idag. Jag tänker på färger, ytor och min lilla stumpa. En annons ligger nu ute, jag hoppas att det kommer en äldre kvinna som älskar katter. Det är så tudelat, hon är ju så mysig. Men ack så krävande. Jag orkar faktiskt inte med det. Känns fel att säga så men det är sanningen. Man byter ju inte bort en familje medlem. Men nu funkar det ju inte tyvärr.

Imorgon får jag ta tag i första kappittlet på engelska, intressant. Det går ju lagom trögt på svenska. Min kära mor och jag ska dessutom köpa födelsedags present till kusinen. Pinsamt men jag tror att han fyller 7, eller 8. Dåligt av en fadder/kusin.

Lördagskvällen bjöd på grillning och trevligt sällskap. Världens goaste lill-tjej charmade oss alla. Det är så intressant att någon som bara funnits i 1,5 år kan vara så smart. Och självklar.


100903

Det har varit en lång dag, blev inte så mycket sovet i natt. Jag är ju som jag är. Men nu är hon hemma igen, min vackra kelegris. Hon är inte sig själv just nu, men det tar väll ett tag att vänja sig med lugnet. Lilla madame är bestämd och ville mer än gärna bestämma över mamma och syster. De hade tydligen fajtats en hel del under de veckor hon var borta. Det syns på henne, jag känner flera sår på henne. Mest synd är det väl om hennes lilla mor, stackarn två stora sår i pannan. Men Nu är det bara att se om det finns någon annan som kan tänka sig att ta hand om henne. Min mys fia.

Fackord snurrar runt i huvudet. Det är kul. Det är jobbigt och svårt. Men kul. Jag har många sidor att läsa i helgen. Jag har fått tillbaka min inspiraton för sömnad igen. Det hände något igår. Min energi kom tillbaka. Jag köpte tyg, skissade fram modeller och en praktisk överaskning. Grund mönster sprang jag på i affären i dag. En sväng till färgaffären, ett litet renoverings objekt väntar i mormors garage. Jag känner mig som jag ska vara. Jag har hittat mig själv. Jag små skrattar, inspireras och kan skapa igen. Det känns så otroligt bra, dessutom är jag fruktansvärt lyckligt lottad. Jag får så mycket, en blick säger mer än tusen ord.


100901

En dag till på högskolan känner mig lite mer hemma, några namn börjar fastna. Ansikten känns igen. Men vart hittar jag till micron?! Vi hittade toaletter på tredjeplan idag! Lycka! hehe, jag har ingen skolblåsa, än. Riktigt jobbigt emd länga föreläsningar och korta luncher. Vi förvirrade oss ut på staden för lite lunch, en väg dit och en annan tillbaka. Intressanta diskussioner i klassrummet, me like! Tills på fredag ska jag skapa mig min egen syn på hälsa, i filosofin, praktiken och något mer! Ett par kapitel att läsa, läsa igen och reflektera över. Jag ska även knyta an till mig själv lite. Låna några böcker och en mysig tapas lunch med en vän.

Nu blir det lite te, kursliteratur, dusch och tillsist kvällsmat när A slutar jobbet! Sammanställa lite inför flytten kanske, han jobbar hårt. Jag får fixa lite en annan dag. Har ett renoverings projekt som jag tänkte föreslå sen!


RSS 2.0